Nejste přihlášen/a.
Dobrý dn, je mi 16 let a na plné moci i kupní smlouvě je můj podpis. Problém je v tom, že potřebuji, aby bylo vozidlo přepsáno na mého otce. Tomu ale na registru vozidel řekli, že mj podpis neplatí, protože mi nebylo 18 a musí nechat podepsat nová plná moc s prodejcem s jménem a podpisem mého otce, nikoliv mě. Prodejce mi však tvrdí, že se to na otce dá přepsat, aji když je to všechno napsané na mě. Nemáte nějaké rady?
Dobrý den, ano, přesvědčit prodejce, že pravdu má vždy úřad a postupovat dle rady z úřadu. Prodejce (jeho názor) je méně důležitý - úřad svůj názor nezmění, tak by ho měl změnit prodejce. Zdravím!
@jirkaleaquecz - Prodejce mi však tvrdí, že se to na otce dá přepsat, aji když je to všechno napsané na mě.
Prodejce vám, slušně řečeno, kecá - asi se mu nechce do nového papírování.
NOZ § 31
Má se za to, že každý nezletilý, který nenabyl plné svéprávnosti, je způsobilý k právním jednáním co do povahy přiměřeným rozumové a volní vyspělosti nezletilých jeho věku.
Sice následuje
§ 32
(1) Udělil-li zákonný zástupce nezletilému, který nenabyl plné svéprávnosti, ve shodě se zvyklostmi soukromého života souhlas k určitému právnímu jednání nebo k dosažení určitého účelu, je nezletilý schopen v mezích souhlasu sám právně jednat, pokud to není zákonem zvlášť zakázáno; souhlas může být následně omezen i vzat zpět.
ale obávám se, že ani souhklas zákonného zástupce by úřad nepřesvědčil, protože prodej/koupě vozidla není to, co by šestnáctiletí běžně konali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.