Nejste přihlášen/a.
přepius 800,- , ekologická daň dle emisní normy, která je uvedena v registračních dokladech
přepis 800Kč, evidenčka dávno neexistuje a daň nevím určitě, pokud je to manžel/ka
doplněno 05.01.10 16:50:Takže daň taky, ta se neplatí jen v rámci dědictví nebo při převodu do zahraničí
stireceku, od kdy nemusí být evidenční kontrola při přepisu vozidla. Páč já se domnívám, že musí být vždy při přepisu, pokud evidenčku nenahradí technická.
zákon 56/2001 zní jasně.
zákon z roku 2001 je starý, evidenční kontroly byly dávno zrušené,platily jen chvíli, byl to paskvil, jako většina zákonů.
Vysvětlení je zcela prozaické. špatně nastavený kalendář!
Buďto pozadu - na Silvestra, nebo dopředu - na Apríla.
Každopádně odpověď zcela mimo mísu! :D To je tak, když se lidi nemodlej!
Nejspíš jsem se spletl, na evidenci jsem byl zrovna v roce 2001, kde mě poslali z technické kontroly, prý když to stihnu do 30dní mám to zdarma, jinak dvě stovky.
Nalepili mi na spz takovou bílou či průhlednou nálepku. Hodně se to probíralo v médiích, pak ale tohle zrušili, ale lidem ty prachy už nevrátili.
Od té doby mám třetí auto, ale vždy kupuju na značkách, takže v tomhle nemám zkušenosti, vždy to za mě dělá někdo jiný.
Je ale fakt, že některé zákony u nás jsou na hlavu postavené a EU by na nás měla tlačit ještě víc, někdy mám pocit, že nás vesele okrádají pod vedením státu.
Na co platit jednou registrované vozidlo znovu, když se jen mění majitel, když technické údaje má na starost stk, to přece není přestavba, fyzicky je vůz pořád stejný.
A je toho daleko víc, třeba zamýšlené šrotovné atd. Tak se omlouvám za mylné info!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.