Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ŘP sk B i na motocykl?

Od: pajos odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
mám pouze ŘP sk.B, můžu s ním řídit i motorky do 125 s manuální převodovkou a 8kW?
Případně co by mi hrozilo, kdybych na takové motorce jezdil?
Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ne nemůžete,s B můžete pouze motocykl do 50cm a max rychlosti 45km/h,anebo do 125cm 11kw ale s automatem

doplněno 14.10.18 22:02:

Achjo *modla* Třeba tu je to pěkně rozepsané autoklub.cz/...

Trošku oprava -někdo s B může padesátku jen do max 45km a někdo bez ohledu na max rychlost!S harmonizačním kódem 150J!

majsterjoe*
hodnocení

0x

Tak teda podle mě ano. Pro Béčkaře platí skupina A1 a tam by se takový motocykl mohl započítat.

Kdyby to tam ovšem nebylo, tak za řízení bez příslušné skupiny 50-25000 pokuty, zákaz jízdy 1-2 roky a 4 body

doplněno 14.10.18 21:37:

skupina A1:

1. lehké motocykly s postranním vozíkem nebo bez něj o výkonu nejvýše 11 kW a s poměrem výkonu/hmotnosti nejvýše 0,1 kW/kg a se zdvihovým objemem spalovacího motoru nepřevyšujícím 125 cm3,

2. tříkolová motorová vozidla o výkonu nejvýše 15 kW

A ta pokuta má být 25000-50000Kč. Jsem se překlepl.

Se skupinou B nemůže řídit motorku s manuální převodovkou bez ohledu na výkon... jen automat. Tedy skůtr s variátorem.

pajos
hodnocení

0x
Dobrý den,
to je škoda, že to nejde :(
Kdybych chtěl dodělat ŘP na motorky,musel bych chodit na všechny přednášky i jízdy a naučit se komplet testy a pak u zkošek udělat testy a 30min jízd?
Děkuji

pajos
hodnocení

A čtyřkolky je možné řídit ze skupinou B?
Děkuji
007cz
Ctyrkolky ano
vrano
Přidám se s otázkou, čtyřkolky s jakou maximální kubaturou?
díky
007cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]