Nejste přihlášen/a.
Preju pekny den,
chtel bych se zeptat na nazor - myslite si, ze clovek muze zapomenout ridit auto, popr. za jak dlouho? Nemyslim, ze by zapomnel, co to je radici paka apod., ale ze si uz neni tak jisty v ukonech, kdyz ridi...
Myslite, ze vadi, kdyz clovek po autoskole mesic nebo dva neridi? Ono jezdit na ledovce v zime hned prvni jizdu po autoskole neni moc super.
Diky!
Jestli řešíš to, že jsi teď dodělal řidičák a chceš začít jezdit až na jaře tak myslím žádné zapomenutí nehrozí. Stejně až do toho auta sedneš poprvé sám tak budeš tak nervózní, že je jedno jestli jsi zkoušky dodělal včara nebo před čtvrt rokem.
Možná si maximálně před tím než vyjedeš letmo prolétni nějaké zkušební testy s křižovatkama a tak, ať si to oživíš. Ale samotné "manuální reflexy" jak jezdit, a jak řadit nebo jak brzdit podle mě za tuhle chvíli rozhodně neztratíš. Hlavně buď pak za volantem v klidu a nesnaž se závodit. Teď ti nastane ta delší doba dodělávání řidičáku, kdy se budeš ještě pár desítek tisíc kilometrů za volantem učit jak opravdu řídit.
Ahoj,
řídit nezapomeneš, ale pokud jsi čerstvě z autoškoly, tak nemáš ještě všechno pořádně zaběhnuté, "zautomatizované", resp. nemáš takový ten pocit jistoty. A ten získáš až po nějaké době ježdění. Doporučuju co nejdřív jezdit a trénovat a trénovat.
Já vím, že jezdit v zimě, kdy je sníh a náledí je nepříjemné, ale musíš ten blbej pocit překonat a naučit se to. Já to znám, večer před mojí první jízdou v autoškole napadl sníh, taky jsem měla nervy... Ale je to o zvyku, o tom ,že si to prostě vyzkoušíš. Ze začátku je těch nepříjemných věcí víc, ať už jízda za tmy, na sněhu, za deště, atd.
Hodně štěstí!
Učil jsem řídit člověka, který nejezdil 20 let od řidičáku. Byl velice nejistý a měl strach, ale zvládl to. Co se jednou naučíte už asi nezapomenete, ale nebudete si jistý. Vím osobně že stačí když týden neřídím a je to jiné. Jedna rada- jezděte pomalu na tom není nic špatnýho a je to prevence hodně problémů..
Pokud se nejedná o nemoc, nelze zapomenout řídit, jezdit na kole, bruslit...
Ale zapomenete na zákony, nařízení, vyhlášky.
Omyl, pane kolego. Je mezi námi mnoho takových, kteří mají ŘP a jezdí každý den, ale řídit se ještě nenaučili a zřejmě ani nenaučí. Ono i k tomu řízení musí mít člověk aspoň trochu vlohy. Na druhou stranu je také ještě dost takových, co pečlivě nastudovali vyhl. č.80 a dodnes si ji pamatují a řídí se jí. Což je také tragédie!
Dobrý den.Jezdit,jezdit a jezdit.Sníh a led není nepřekonatelná překážka.Jak se na to vyfláknete bude z Vás letňák a to jsou řidiči akorát pro nas..ní.
No a když vyjede teď na ledu, ze kterého má celkem oprávněně strach, tak z něj taky může být další číslo ve statistice.
Kluzká silnice není nebezpečná jenom proto že na ní pojede moc rychle - což jako začátečník nemusí správně odhadnout, ale i proto že ho budou ohrožovat i ostatní kteří třeba taky špatně odhadli situaci a dostali se do krizového stavu. A jako začátečník který je plně soustředěný na to aby vůbec správně řídil nemusí být schopen na takové ohrožení správně zareagovat.
No tak clovek ridit nezapomene, ale muze delat kraviny.
petr123: Mas pravdu, ale kdybych si nebyl jisty krizovatkami, vubec bych na silnici nelezl. Me slo o tu technickou stranku.
Tak jsem se k tomu dneska odhodlal a kdyz jsem chtel vycouvat z parkoviste tak mi to trikrat chciplo. No dobre, rikam si, v tomhle aute jsem jeste nejel, navic jsem vubec nejel mesic, prvni jizda po autoskole, tak snad uz to bude v pohode.
Ale to auto se vubec nechtelo poradne rozjet, tak jsem z toho byl dost nervozni. Po ujeti asi 100 metru jsem zjistil, ze jedu se ZATAZENOU RUCNI BRZDOU. A rozhodne mi to nepripadalo vtipny, protoze to auto se nejenom nechtelo rozjet, ale taky na tom lede klouzalo, prakticky neslo jet rovne, coz v uzke ulicce v noci na neudrzovane silnici mezi dvema radami zaparkovanych aut je velice drsny.
Nic se nestalo, jinak jsem jel OK, ale po tomhle vubec nemam chut zase ridit... :-O
Klid, to není vůbec nic hroznýho. Taky se mi to stalo, moje první jízda po autoškole...se zataženou ručkou... Tak jsem se soustředila a měla nervy, že jsem na ní zapomněla... Člověk si pak připadá jako totální debil, ale nevzdávej to!
Naprosto znám ten stav, kdy nemáš chuť to zase zkoušet, ale musíš, chce to trénink. Tyhle chyby a nejistotu odstraníš jen tím, že budeš trénovat! Hele, když jsem to zvládla já, tak to zvládneš taky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.