Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Již jsem psal ohledně autonehody , která se stala 5.října 2018. Nedal jsem přednost dívce na skůtru při odbočování vlevo. Kamarád mi pořád říká, že to půjde do správního řízení a přijdu o řidičák. Dívka ze skůtru byla odvezena záchrankou a propuštěna byla v neděli a do školy šla ve středu. Nemá žádné zlomeniny , vnitřní krvàcení, otřes mozku ani žádné trvalé následky. I když dovolí policii i znalci nahlédnout do lékařské zprávy pořád se jedná o přestupek ne (do 7 dnů pracovní neschopnosti)? Jinak je mi 18 nejezdím nějak rychle nebo agresivně. O to více mě mrzí, že jsem dívku v hustém provozu přehlédl, ale to nikoho nezajímá. Je to má první nehoda a mrzelo by mě ,kdyby mi vzali na rok řidičák. Co odhadujete že tedy bude dál. Kamarád tvrdí, jak jsem nepodepsal blokovou pokutu na místě tak jde věc do správního řízení kde mi hrozí a nejspíš dostanu zákaz činnosti. Prosím vysvětlené mi to někdo už jsem z té bezmoci úplně vystresovaný co bude dál.
Taky mi tu bylo porazeno zavolat požkozené a domluvit se s ní na nedání souhlasu nahlédnutí do lékařského spisu. Pak by to byla nehoda bez zranění.
Je to trošku na hraně zákona,ale skutečně je to možnost...Jinak kontaktovat policii v podstatě není na nic,ta věc sepíše a předá ke správnímu řízení,ve věci ze zákona nebude rozhodovat.
Jaké na hraně zákona? Domluvit se s poškozenou aby nedala souhlas s nahlédnutím do zdravotní dokumentace je legální. Pak jde o nehodu bez zranění. A je na místě ty ušetřené prachy za pokutu dát poškozené..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.