Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto padá do nouzového režimu

Od: zborek odpovědí: 20 změna:
Dobrý den. Mám Octavii 1.9 Tdi 81kw. Dlouho mi zlobilo auto, které přestávalo táhnout(vyměnil jsem váhu vzduchu a zase táhlo normálně) a občas padlo do nouzového režimu. Resilo se že bude turbo ko nejspíš. Jenže já si řekl že prvně prozkousim co můžu. Vyčistil jsem EGR ventil, byl tam strašný bordel. A hned na to(měl jsem doma trysky do vstřiku sprint 764) jsem vyměnil trysky. A auto najednou jezdilo jak má. Jenomže to trvalo maximálně 2 měsíce a teď když šlápnu na plyn tak nejčastěji na 4ku i na 5tku prostě nedostanu více jak 120, protože auto už třeba při 2500 otáčkách přestane táhnout a zas jede v nouzovém režimu dokud znovu nenastartuji. Chci se zeptat, čím by to mohlo být? Mám dojem že se to spravilo po vymene trysek, ale proč se to obejvilo z ničeho nic znovu a už trvalé padá do nouzového režimu? Děkuji moc za rady.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Tvuj problém nejsou trysky ale regulace turba která je zatuhlá a drhne
Turbo se musí vyndat rozebrat regulace vyčistit
A musí se podložit 0.1mm podložkama
Pokud se nepodloží problém se brzo vrátí
Měnit turbo pokud nemá vúli a nežere olej sou vyhozený peníze
Ted k tryskám měnit trysky za větší jen tak neni dobrej nápad
Nejen že se musej správně seřídit ale musí se taky upravit řj aby to vše šlapalo jak má
zborek
hodnocení

To už mě taky napadlo, ale nevysletluje to, proč to po té asi 2 měsíce běželo bez jakýchkoliv problémů
Nešpekuluj nad tim a nech to turbo udělat jak píšu
Jak už tu zaznělo je to zcela běžná závada oktávek Tdi a nejen jedniček
Ted to postihlo kámošovo BXE a stálo ho vyndání vyčištění podložení 3500 kč
Já si to dělal sám s kamarádem a stalo mi to 20kč za podložky a 5 hodin času
Je tu ještě možnost že ti zlobí ventil N75 ale tomu moc nevěřim
A ještě to dokáže ruplá hadice od turba jakmile se natlačí prasklina se otevře tlak uteče a auto de do nouze taky malá pravděpodobnost
A egr zaslepit
zborek
hodnocení

Dobre, jen rikam, že bych chtěl pochopit důvod proč to jezdilo v poradku. Jinak k tomu ventilu a tě prasklině/ nevim jestli je to nějaká indície, ale dělá to mám dojem pravidelně. Jakože na 3stupen to vypne až na hranici po 4000t otacek, na 4ku nevim ale na 5tku taky pravidelne u 2500-2600 při rychlosti asi 120km/h
Na 99% ta regulace turba

007cz
hodnocení

2x

zatuhlé turbo,, klasická závada, demontovat a vyčistit

007cz

pokud máš na diagnostice ,,plnící tlak mez překročena,, necituji uplně přesně tak je to na 100% turbo

zborek
hodnocení

Dobře děkuju. Jako pouští dost bordelu do egru a hadic. Jen prostě nechápu, proč to pak jezdilo normálně, nejde mi to na mozek když jsem na turbo ani nesáhl.
Chyba 17965 regulační mez překročena
Chyba 17964 regulační mez nedosažena
To by měli bejt ty chyby
007cz

to jsou ty správné chyby,,proč to chodilo protože ta regulace ještě nejak fungovala a ted už zatuhla,,,,,,neboj nejsi první ani poslední,s tím turbem,nedavno jsem jedno čistil nejhorší je ho demontovat

zborek
hodnocení

To chapu. Ale to zrovna po vymene trysek a vyčištění egr zrovna začala chodit? Jako je možné že jsem měl akorát štěstí

vernon
hodnocení

2x
Zatuhlá regulace turba - závada, za kterou si může sám řidič vozidla...
duracell

Nic ve zlém, proč si za to muže ridič?

hodnocení

0x

Příčin může být víc. Především dej auto na diagnostiku.

zborek
hodnocení

Na diagnostice bylo a psalo něco s chybou plnícího tlaku nebo něco(nevzpomenu si přesně) tak jsem.koupil znova váhu vzduchu a je to stejné. Jinak nepiše nic

lordweb24*
hodnocení

0x
Jak píšou ostatní zatuhla regulace tlaku na turbu. Ještě můžete mít někde menší netěsnost v hadicich. Vyměnil jsem všechny za hadice značky Samco průměr 4mm a mám klid. Samozřejmě byla jedna trochu napraskla. Což byl můj případ.
zborej
hodnocení

Mužu se zeptat na oba průměry? Co si pamatuju, dávají se tam dva druhy. Stejně je mám potrhané nějak tak je vyměním a pak přejdu na turbo.
lordweb24*
Jsou tam 3 a 5mm ale dával jsem všude jenom 4mm. Dělají to tak všichni co znám a problém není žádný. Ta hadice zn. Samco moc nestojí. Mám to tak už přes rok a stále žádný problém.

marmar*
hodnocení

0x
Měl jsem stejný problém u Peugeota Boxera 2,0 Hdi a nakonec byl úplně zanesený katalizátor. Taky bylo měněno úplně všechno a přišli jsme na to, jak to začalo kouřit do auta...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ventil n75

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]