Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fabie názory

Od: jara* odpovědí: 11 změna:

Četl jsem tady recenze na 1.2 HTP , znám osobu která ji měla a motor nevydržel 100 000 Km, a jiné stejné má najeto skoro 300 000 a už dosluhuje.

A jaký je Váš názor na 1,4 MPI - mám najeto 172000 a ještě původní spojka a rozvody a zatím "šlape jak hodinky".

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

"...zatím "šlape jak hodinky"."

To slovo jsem podtrhnul záměrně. Pokud máte původní rozvody, je jen otázka času, kdy šlapat definitivně přestane.

break

tak co?Daj se nový rozvody a pojede dál...tohle se nepotká...

tycoon*
hodnocení

0x

Problém byl zejména u starší 40 kW verze do roku 2007, kde se rozpadal katalyzátor, piliny pak zničily motor klidně i v 50 tkm. U ostatních verzí problém není a 300 tkm vydrží.

break

chlastá, nejede, řve...byl vůbec ve Fabii nějakej rozumnej motor?Možná tak 1.4 16V za něco stála, ale taky má svoje mouchy...

tycoon*

Dvoulitr je rozumný.

break

taky má svoje mouchy...Nevím, no.Snad lovit v ropě.Tak možný ty TDI a nesmrtelný SDI s prehistorickou převodovkou a divnou spojkou...tam chyběla nějaká slušná 1.6i jak sůl...

vernon
Ten dvoulitr nebyl žádný zázrak. Vysoká spotřeba, žral olej a pocitově to jelo jako atmosferický diesel - dole huj, nahoře fuj...
to break
Každý motor má nějaké ty mouchy...
to tycoon
Žádný HTP není dobrý. Ty motory měly závady snad na všem...

hodnocení

0x

Znal jsem jednoho,který měl "téměř nesmrtelný" motor (řada XUD) a při půl milionu kilometrů poprvé měnil rozvody, a spojku snad neměnil po celou životnost auta -o tomto totiž nemluvil jen to,že do motoru téměř nic neinvestoval,mimo paliva a olejů a ftrů.kolik kilometrů nakonec onen motor nalítal je ve hvězdách nicméně to byl ještě pořádný kus železa i když to byl diesel z druhé půlky 80 let

break

ta frantíkovská řada mi prd řekne, ale enní to stará 1.9D, co se rvala od 205 po Scudo?...ten byl nesmrtelnej

Je, byly dva objemy- 1.8 =1798? ccm a 1,9 =1905 ccm.oba značení xud 7 či 9

hodnocení

0x

Měl jsem Fabii 1.4 několik let, koupil jsem ji, když měla najeto 70000 a já jsem ji prodal kolegovi z práce, když měla 100000. Nebyl s ní žádný problém, pouze běžná údržba a výměna opotřebených částí (kotouče, destičky a pod.) Kolega jezdí stále.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]