Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Označení

Od: martinc1 odpovědí: 5 změna:
Ahojte, prosím o radu, jak řešit rychlostní označení na zimním pneu, mám 15"kola a v TP je uvedeno že musí být na tyto kola písmeno H. (210km/h) .Teď jsem se i dočetl že na zimaky může být i rychlostní index T, (190km/h) ,jeto možný? Jak to pak popřípadě prochází na STK, a co v případě nehody jak na to pak hledí pojišťovna, jen chci mýt vše cajk. Díky za případné odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanesz*
hodnocení

0x
Je to jedno, index stejně nic neřeší. Uvedené rychlosti stejně nedosáhnete.

hodnocení

0x

Odpověď výše je sice pravda, ale pokud chcete dodržet zákon a mít klid i na STK ( popravdě nevím, zda na to koukají ) , tak postupujte podle údajů na tomto odkazu autoklub.cz/... . O tu nálepku jsem si řekl v pneuservise, bez problémů mi ji dali.

007cz

odpověd výše je totální kravina

asd1
hodnocení

0x

Můžeš dát jen to co máš v techničáku. V alternativách bývá index pro zimní nižší.

Mmch. pozor na Itálii, v letním období tam zimní pneu musí mít rychlostní index pro letní, tj. ty musíš mít H. Nedivil bych se, kdyby to nějaký exot zavedl i tu...

H zimáky jsou běžné, ani o moc víc nestojí.. Většina "lepších"se vyrábí ve víc verzích s inexem T, H, V,... Např.: pneumatiky.cz/...

007cz
hodnocení

0x

muže být i nižší, řeší se to nálepkou s upozorněním na tuto okolnost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]