Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měla jsem stare auto, prostrednictvim bazaru AAA jsem ho prodala za symbolickou jednu korunu, s tim ze mi udelaji cenu na novem. V barazu mi rekli,že tato auta jako bazar nevykupuji, ale mají dealera(upozornuji nevidela jsem ho), a ze tyto stara auta vykupuje, protoze pro AAA uz jsou stara a dealer je prodava dále. Asi do ruzných jiných malých bazarů nebo fyzickým osobám. Tak jsem jim tam podepsla,kupni smlovu s tim byl taky problem, ale uz je vyreseny, zmocneni k prodeji s tím že se tam dopise, uz ten, který auto bude prihlasovat. Světe div se, po dvou mesicich auto bylo hlasene porad na me. Po urgovani AAA jsem dostala cislo na dealera s kterym mam kupni smlouvu. V ten den, co jsem vuz prodala, odvezl vuz kamaradovi na prodej a on ho asi za 2 dny prodal pani, takze pani byla podle me urgovana od kamarada dealera, aby prevod udelala.Odhlaska se za dva dny stala, takze auto je ode me sice odhlasene, nikoliv prevod neni dokonceny, na urade pani rikala, ze to uz neni moje starost, hlavne ze je odhlasene.Docela je mi,ale nepříjemné, že jezdi na muj maly tp. Tento retezec majitelu musel probehnout behem 5 dni, protoze za 2 dny co jsem vuz nechala v arealu AAA se na ckp objevila platna pojistka povinneho ruceni od CSOB zrejme na tu pani(soucasna majitelka). Na 50% je mi jasne, že prevod nedokoncila kvulu placeni ekologicke dane.
To je muj pribeh a ted se zeptam, vuz bych chtela odkoupit zpatky, dealerovi jsem volala, ze bych vuz chtela zpatky, dal mi cislo na kamarada, kteremu to prodal a ze mu mam zavolat. Volala jsem mu a on mi rekl ze to prodal te pani, ale ze se pokusi pani zavolat. Pred dvema dny mi volal ze vuz by mi prodala zpatky. Dokonce jsem se jela nej podivat. Mohu se zeptat, kdybych vuz odkoupila zpet, jak se to vyresi papirove? Mam pozadovat asi vsechny smlouvy od majitelu aby to navazovalo, že? Je možné na úřadě že se ten převod vezme zpět na mě a ja nebudu platit ekologickou dan? Mohla by jste mi poradit jak to udelat a na co si dat pozor, radeji se uz na vse ptam, protoze to byla opravdu neprijemna zkusenost. Treba mi napisete, ze se to do puvodniho stavu neda vratit, kdyz to vozidlo proslo rukami tzv 3 majitelů, ale v papirech je jen odhlaseni na tu pani. Kdyby se to vratilo chtela bych v TP napsat do poznamek ze se tam poloprevod stal, ale vraci se zpet, A urcite budu vyzadovat kopii Zelene karty, ze po dobu, co jsem to auto prodala, bylo radne zalozene a placene povinne ruceni. Mnohokrat dekuji.
Jde hlavně o to, kdy byla zapsána do velkého TP a do registru vozidel odhláška na paní? Ja je to dlouho? Napište datum...Jinak odpovědet nelze...Pokud jde o pojistku, dopravní úřad není pojišťovna ani ČKP, pojistku kontroluje jen v momentě zápisu do registru, ukládá mu to zákon a vyhláška o registraci vozidel, zapisuje se tam číslo pojistky a ječjí platnost...
vozidlo jsem prodala 9.8.2009, Pojisteni jsem zrusila 11.8.2009, nova pojistka vznikla 14.8.2009 zrejme tou pani . A vozidlo bylo odhlasene z meho jmena az 15.10.2009. po dobe kdy jsem to urgovala. Jaky na to mate nazor?
Konečné stnovisko Vám podá vedoucí dopravního odboru úřadu, kam dle trvalého bydliště patříte, když budete na úřadu tvrdit, že původní kupní - prodejní smlouva k autu byla zrušena a auto Vám bylo uvedneou paní z nějakého důvodu vráceno, co umožňuje občanský zákoník za jistých podmínek do 6 měsíců, tak by teoreticky nemusel být velký problém vedoucího přesvědčit a odhlášku na paní zrušit za správní poplatek 50,- Kč, je tzo jen věcé domluvy a přesvědčivosti Vašich argumentů...prostě budete muset lhát, a úředník, který je tam především pro opbčany, bude muset Vaší lež spolknout... Vy by jste pak mohla zůstat zapsána v registru vozidel nadále jako vlastník...ale je to věc názoru, když budu striktně trvat na pojmech, uvedených v zákoně, tak zákon nic takového jako je zrušení odhlášky nezná. Jedná se v každém případě o registraci, tedy o zápis Vaší osoby do registru vozidel...Pak se na Vás vztahuje povinnost předložit protokol o evidenční kontrole, pojistku, zaplatit eko-daň včetně správního poplatku za registraci...Když budete tvrdit, že jste auto koupila, a dložíte to několika kupními smlouvami, tak je to bez diskuse, jde o registraci se vším všudy...Takže doporučuji hned zítra vyrazit na úřad a vše si zjistit na místě...
takze ve velkem technickem prukazu budu jako majitel (bývalý) jsem ja, pak je meziohlaska tam je ta pani, a dalsi majitel bych byla zase ja... chapu to tak dobre? Takze bych dvakrat byla stejny majitel... Zvlastni, ja jsem myslela, ze kdyz dolozim vsechny smlouvy navazujici na sebe, na radne kupni smlouvu, ze auto kupuji zpet. Tak mi reknou je uz tam jenou jsem tak se zrusi jen tak odhlaska a ja budu zase majitelem.
no jo hold jsem si to predstavovala moc jenoduse, a je to nejak slozitejsi. Dekuji vam za radu. Ale na urade lhat nebudu, radeji bych zaplatila, co se da delat. Ale zitra se na urade optam... Dekuji
Ano, už tam jednou zapsaná jste, ale jako nový vlastník je tam následně zapsaná ta paní co auto koupila, ve velkém TP je v mezikolonce, protože může bydlet v Praze a Vy v Brně, ona musí v Brně přijít na úřad, odevzdat pražské značky a dostane brněnskné, pak bude zapsána ve velkém TP jako vlastník v normální - hůavní kolonce i s novou registrační značkou atd...Do mezikolonky se zapisju to, co nahlásí původní vlastník, v normální kolonce se pak zapisuje nový vlastník poté, co se dostaví na úřad dle svého trvalého bydliště, tak, jak je to stanoveno zákonem...Pokud jdete na úřad s tím, že jste auto opět koupila, je to jasné,jde o klasickou registraci...Stejné auto můžete kupovat donekonečna, eko-daň zaplatíte jen jednou...padne to na Vás, blahopřeju...
to nejak nechapu, ja jsem z prahy v AAA jsem napsala plnou moc, kterou AAA predala majiteli s tim ze vuz proda dale, protoze je dealer a ta osoba, co vuz koupila si na sebe mela prihlasit, to bohuzel neudelala, kvuli eko dani a pouze to na sebe odhlasila. A ja chci od ni to sve auto koupit zpet. Dejme tomu, ze je z brna, takze musela do prahy a muj urad a tam to odhlasit. A ja se porad ptam jestli to auto od ni mohu koupit zpet,, aniz bych platila eko dan, nebo ji budu muset zaplatit znovu.
vlastne bych byla 2majitel pak odhlaseno na 3 majitel a tam bych byla zase ja v TP ze? Takze to je asi blbost to auto kupovat zpet...
,
Auto od ní můžete koupit zpět, za koupi auta se eko-daň neplatí, je to zboží jako každé jiné...eko daň se platí až při registraci auta. Jak zaplatit znovu? Eko-daň už byla předtím někým zaplacena? Teď nechápu já...
Ja jsem vuz koupila v roce 2009 to se jeste dan neplatila. Auto jsem si radne zaregistrovala. v Srpnu jsem ho prodala, a majitel ho vubec neohlasi i presto ze mel moji plnou moc. Po urgenci vuz byl pouze odhlasen. Tudiz je v poloprevodu. Kdyz ho odkoupim zpet, budu platit eko dan, nebo se muze stav vratit zpet na moje jmeno. Neco jako ze by se do v TP napsalo do poznamek, že vozidlo se vraci na puvodniho majitele, z duvodu nesplneni radneho prevodu (prihlaseni jako novy majitel se vsim vsudy.)
Tak v tom případě je odpověď jasná, ten, kdo po 1.1.2009 na sebe bude auto registrovat, respektive již registrované auto přeregistrovávat je povinen zaplatit eko-daň podle platného zákona o odpadch. Od eko-daně jsou osvobozeny osoby ZTP a eko.daň se také neplatí při zápisu dědice místo zostavitekle.
Tak to je hloupost auto kupovat zpet, ja myslela ze by se to prevedlo do puvodniho stavu. Skoda no, priste uz to neudelam... myslela jsem, ze kdyz jsem byla vlastnik, a nekdo je v odhlasce a ja ho odkoupim zpet, vratim se jako vlastnik, jen jako zmena v registru.
Zkustze si ještě jednou přečíst, co jsem Vám o té změně napsal.Kdyby jste přesto nepochopila, rád Vám to ještě několikrát zopakuji...
dá i nedá, ale nezoufejte, kdyby se to nedalo , koupíte si jiné auto, se zaplacenou eko-daní...zítra jděte na úřad a pak nám všem napište, zda se to u vás dá nebo nedá...zajímá nás to
Tak jse byla na urade a pani, byla docela mila, rekla, pokud to auto koupim musima zaplatit eko dan, nebo jak jste rikal napsat prohlaseni ze vozidlo se vraci puvodnimu majiteli z duvodu s kryte zavady. Kdyz jsem se ji ptala jsetli jsem za auto zodpovedna, kdyz je odhlasene ale ne prihlasene, tak mi rekla ano, protoze ja jsem pry porad majitel, coz me dost vydesilo, pokud udela dopravni prestupek bude se to resit pres obcansko spravni soud. a ja se budu muset prokazovat kupni smlouvu a daksi veci...
Tady mate vysledek naseho skveleho pravniho systemu - predposrane lidi a uredniky, kteri ani neumi spravne poradit. A na soudy bych taky nespolehal. Je to na masli. Dnes me dostal clanek na oblibenem webu dfens-cz.com/...
Nerad to pisu, ale to by se (ani) za komunistu nestalo, to jsme to dopracovali. Driv aspon kdyz clovek drzel hubu a krok, mel klid... A jen tak mu sebrat vsechen majetek a totalne jej zlikvidovat taky nebylo tak snadne. A to jde jen o registraci nejakeho pitomeho strepu.
Muj nazor je, ze pokud je auto na nekoho odhlasene a mate s nim platnou kupni smlouvu, NENI to jiz vubec vas problem, co se s autem deje a nejake blbnuti se zpetnym vykupem atp. bych uz vubec nedelal.
Ale ja mam smlouvu s clovekm, ktery to auto prodal dale, nikoliv si ho na sebe neodhlasil, prodal to nejake zenske a to kdyz jsem to pres AAA urgovala, tak teprve si ho na sebe jen odhlasila. Takze v TP figuruji ja a ta zenska, ale s chlapem se kterym mam kupni smlovu. v Registru vubec nefiguruje.
A to mi v bazaru AAA slibili jak se o nic nemusim starat, jen si mam zrusit povinne ruceni, po nakladne a vycerpavajici ceste jsem se dostala az sem, ze to auto koupim zpet a budu mit klid ze se nemuze nic stat...
To je IMHO jedno, proste nejste majitel, ani nejste majitel dle registru, v pripade problemu by melo stacit zamavat kupni smlouvou a pujdou po tom bazarnikovi, ten zamava smlouvou a pujdou po majiteli. U nas nemuze byt nic jednoduche, tak co uz
ale bazar AAA nikde nefiguruje jen mi dali podepsat smlouvu kde uz byl ten kupujici predtisteny a ja byla prodavajici. Nikde na smlouve neni ze to sprostredkovaval bazar AAA. Tudis mam smlouvu s clovekem, ktery auto prodal, kamaradovi a ten to prodal jedne pani, ktera jet ted psana v odhlasce. Takze kdyz se neco stane, tak v registru jsem jen ja a ta pani. A ten clovek se kterym mam smlouvu v registru vubec nefiguruje. Takze kdyz se neco staane mohu se obratit jen stouto smlouvou.
Ze AAA jsou nejvestsi podvodnici na svete! Uz bych si tam nic nekoupila, vi moc dobre jak obelstit lidi.
A muzu se jeste zeptat, ke kupni smlouve mi dali zmocneni k prodeji, kde vyplnili moje inicialy a info o voze. a pod tim byla veta, ze zmocnuji ...k prodeji, a vyrizeni veskerych formalit na noveho drzitele. Muj podpis a datum a podpis noveho drzitele. To znamena, ze to slouzila asi jako plna moc pro toho noveho majitele, ze? Kdyz otec jim rikal, ze se tam napise ten majitel se kterym mam kupni smlouvu, tak rekli, ze uz si tam nekoho dopise komu to proda. Takze jsem podepsala vlastne plnou moc nekomu ktereho ani neznam, No byl to kup jak Brno!
IMHO ano vsechno, jsou to podvodnici, funguje to tak, na plnou moc se doplnil ten, komu to urcite za nekrestansky prachy prodali a ten je ted neskutecne happy, jakej ma vrak
To znamená, že jste bazaru udělila souhlas k tomu, aby zprosztředkoval prodej Vašeho auta další osobě, tedy aby na tom vydělal 10-15-20 tisíc Kč čistého. Kdyby jste si auto prodala sama, mohla jste je mít v kapse Vy.Co myslíte, za kolik Kč Vám teď stávající vlastník auto prodá zpět? Máte penízky an rozhazování?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.