Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rezervni kolo?

Od: paboz® odpovědí: 28 změna:

prosim pochopil jsem to dobre ze od 1.10.jiz neni treba met ve voze rezervni kolo.V podminkach je uvedeno : Kdo ma sjednanou asistencni sluzbu.Nemam a ani nemuzu met prehled o vsech pojistkach,ale si myslim ze zakladni asistenci ma kazdy z pov.ruceni A pomoc pri defektu tam je.V zakladu mate prijezd mechanika zdarma.A platite pouze praci a ta asi je + - ta sama jak v pneuservisu.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

4x

prehled o vsech pojistovnach mit nemuzes ale mel bys mit prehled o tvoji pojistce, co si myslis nikoho v pripade problemu zajimat nebude

navic, pokud uz mas rezervu v aute tak neni duvod ji vyhazovat, nebo myslis ze se snizi spotreba? nejak jizdu bez rezervy nechapu, jako je pekne ze prijede asistencni sluzba a pomuze ti, akorat neprijede hned a taky pokud roztrhas pneu treba o obrubnik tak se muze asistencni sluzba tak akorat stourat v nose, na miste to nezalepi, nahradni kola asi sebou nevozi takze bude jezdit a shanet nove pneu

prvni co sem si koupil ted do noveho auta je rezerva

doplněno 11.10.18 18:37:

klacek z lisky hruby jak zapesti, mozna muze rovnou misto rezervy vozit vybaveni do lesa, aspon pilku, gumaky a pro jistotu at za ni jede traktor , nekteri by mozna na cesty nemeli vyjizdet ani z kufrem plnym rezervnich kol *smich*

hodnocení

1x

Pochopím, když "rezervu" nebude vozit křehká žena, protože si obvykle kolo stejně nevymění a gentlmeni jaksi vymírají. Ale já osobně vozím "rezervu" stále, i když nemusím, protože mi zaručuje, že do 10 minut pojedu dále. To mi žádný náhradní způsob nezaručí*smich*

doplněno 11.10.18 15:54:

@asd1. Ale jó. Metrovou trubku pro nasazení na "fajfku" běžně vozím s sebou, pořádné trámky ("klacky") se válí po příkopech. A toho drátu, který to udrží, mám v kufru klubko. Pak to zvládne i mimino*smich**smich**smich*

doplněno 11.10.18 16:15:

@asd1: Srandisto. Míváš rozumné názory, za ty tě chválím. Ale občas jsi absolutně nepraktický, jako tady. Ty si snad myslíž, že žena bude vozit "trhák" z Lidlu nebo že si v přírodě uřízne takový klacek, o kterém mluvíš? Vrať se na zem a zkus radit rozumně.

krtek66

já sice rezervu taky ještě v autě mám, ale v nejbližší době ji chci dát do kelu...protože ji mám stejně 14" a letní mám 17" ..s tím nedojedu nikde...a navíc mi zabírá místo v autě..lékarnička mi lítá po kufru...takhle bych ji dal místo rezervy...každé kilo méně se počítá

hodnocení

Presne satane jsi to odhadnul.Nejedna se o mne,rezervu nevyhodim.tolik uvezu.jedna se o dcerku,krehka divka:)Tedkom najela starym Peguetom 206 na nevim co.Znicila disk a ohnula rameno.auto je jeste nekde v dilni,ale dala mi k telefonu mechanika a ten se me ptal zda ma objednat i disk.Ze by sla pouzit rezerva a me hned napadlo vzdyt jsem neco slysel ze uz nemusi byt.Tak jsem mu to hned schvalil a kolo vyresime az dcerka dorazi.Jenom uvazuji,jezdi pouze mezi Havirovem-Ostravou,rezervu i tak nevymeni ,fyzicky to neda-zkousel jsem to na zahrade:( i Tak musi zavolat asistenci.A tu prerazenou gumu bych vyresil.Je to pouze takovy napad ,jelikoz rezerva je pod autem tak nejakou gumu predepsaneho rozmeru zabalim do igelitu a vlozil misto rezervy.Pro pripad aby mohla dojet .Za 3 tydny na STK tak aby treba nemeli kecy ze neni rezerva ani souprava na lepeni.

asd1

Křehká dívka nemá pomocníka ani si ho nesežene na místě? To pak jooo ;) Mmch. vyměnit pneu zvládne i 10 letá holčička, stačí umět si poradit.. Na klíč trubku nebo přidrátovat klacek atd. Je obrovský rozdíl mít rezervu nebo shánět odtah, obzvlášť dál od komína někde v noci... Kolo seženeš za pár babek z vrakáče..

Sada na lepení je takové šidítko, zvládne to jen díru od hřebíku a to si toho ještě musíš všimnout než guma bude na hadry...

asd1

Nedělej z toho raketoplán ;) Stačí aby vozila teleskop klíč třeba z Lidlu a pokud váží aspoň 40 kilo tak to povolí v pohodě.. Nástavec klíče uděláš třeba z lísky, stačí klacek tlustej jak zápěstí, metr dlouhej a přiváže to třeba silonkama (když už nevozí vázací drát). Někdy koukni třeba jak v Rusku tahaj auto propadlý do ledu a stačí jim lano + 4 klády 10 cm průměr/ 5m délka...

Ostatně pokud nemá rezervu, tak stačí i ten klacek vrazit místo kola a dá se jet ;)

asd1

No tak hlavně si sežene gentlemana, když už nepoveze chlapa... Myslim tim hlavně to, že nevozit rezervu není moc chytré. Mmch. trhák z Lidlu je normální klíč na kola, nic extra speciálního. Klacek je extrém když klíč prostě neutáhne a nemá po ruce čím ho nastavit, ani toho chlapa na kterého udělá hezké smutné oči... ;) Uvádim to, protože spoustu lidí jednoduché řešení nenapadne... Rezerva se bude hodit i té odtahovce, přehodí jí to a může pokračovat. Jinak musí shánět novou gumu a protáhne se to...

hodnocení

ku...a asd ty jsi chytry jak radio.10 leta divka ti vymeni kolo.Mozna jak vypada bohuzel jak to dneska byva pekne oplacana a v teplakach tak to da.Letos v tatrach jsem povoloval kolo na parkovisti dobre stavenemu KRAVATAKOVI .byl vyzsi jak ja mozna i neco tezsi ale vzivote nedelal manualne .Ne ze by me sel pozadat ,stali jsme bokem a zena mi rika radej se vedle nedivej bo te trefi.Pozorovat nekoho takoveho pri praci je zazitek.Remeslo branse :)

jo a kolo z vrakace,zjistoval jsem ceny v breznu.V okoli 4 vrakace,v jednou nebyli vubec,ve dvou pouze cela sada 4 kusy.A ten ctvrty sudy pocet.Cena shodna 450.

Konecne rozhodnuti bude i tak na cerce zitra prijede moznosti vysvetlim a jako investor se rozhodne.I nejlepsi rady vlastnim detem se nekdy muzou vymstit.Jsou dospeli kdyz maji na cestovani a nove mobili musi vzit osud do vlastnich rukou.

asd1

Nejsem chytrej. Přiveď dcerku, naučim jí to. A klidně se s tebou vsadim, že to kolo v pohodě vymění sama, já jí budu jen radit... Sednu si ke kafíčku a v rámci tréninku mi přehodí kola na zimní :D Na to opravdu fyzicky má i 10 leté děcko, jen musí vědět jak...

Nechat na cerce souhlas. Je dospělá tak ať si volí sama. Jen poradit varianty a jejich výhody/ nevýhody... Já jsem jendoznačně pro rezervu v autě.

Možná máš šikovnou dcerku. Ale vůbec nic nevíš o vzorku této části populace a když se někdo snaží ti to vysvětlit, tak děláš totálního troubu. Uvědom si, že 99% této části populace to nemá šanci zvládnout! A jestli si myslíš něco jiného, tak potěš Pán Bůh*sok*

hodnocení

asd vis kde ma Pegueot 206 rezervu? nevim jestli mas predstavu o skode rady 120,Ale francousky soudruh dostal napad .dat ji pod kufr.Krom toho ze sroub ktery to drzi a povoluje se z kufru jsem musel riznout flexou jak byl zarezly.Asi nebyla nikdy vyndana.A neco jineho je doma v monterkach .chtel bych te videt frajere jak by ses objevil u toho auta v noci jako gentlmen(pokud ses nim nekdy nesetkal)a budes ciste obleceny a bys ji vyndal.neroztrhnul obleceni .A ktomu na to nevidis je to schovano pekne za naraznikem.Tak prvne tam treba vrazit hlavu a zmapovat postup.Prvne ocistit od forotu

A ta tvoje dcera v 10 letech musi met bicaky jak cyp jednou rukou poslepu pokud si nebude chtet lehnout pod kufr.nazvednout to spravne misto a druhou vyklonit sroub a pak nejak pro zenskou a myslim i velke procentu muzu nejak rychle vysolichat idealne treti rukou rezervu.A ktomu met oblecenou sukni,boty na podpatku a v kapse met zaplacenou asistencni sluzbu.

break

má to svoje pro a proti...sundat jde v pohodě, ani nemusí být origo klíč.Povolit to jde kladivem nebo třeba plochým klíčem 15 a vejš...pořád lepší to mít než nemít nic...

A člověk s eu toho ani moc nezamaže.A nic ti nebrání to doma ozkoušet a promazat...

dusger*

Tohle jsou trapné výmluvy, myslím autora otázky . Moje zkušenost mi říká, že i přesto, jak se naše společnost jeví, se vždy najde někdo ochotný, kdo zastaví a pomůže, třeba i s lepením nebo výměnou kola. Ale chce to aby tvoje dcera věnovala trochu energie výbavě a údržbě vozu, včetně péče o rezervu. Pokud si ani tohle není ochotná splnit, pak jí nezbude, než si zaplatit nějakou asistenci, třeba tady. asistencnisluzby.cz/... . Ale taky mě velmi vytáčí názory některých lidi, např Ferax atd. Parafrázuji "Já mám rezervu a to je jediná správná varianta, kdo nevozí, je totální trouba."Tohle je přece otázka priorit každého z nás. Pokud mi kolo v kufru překáží a podstoupím riziko jízdy bez něho, jsem rád, že mi legislativa umožňuje ho z vozu bez obav vyhodit.

asd1

Koukám že lidstvo degeneruje.. Neznám že něco nejde, jen nechci nebo neumim. Když je někdo línej jednou za rok si tu rezervu zkontrolovat, dofouknout jí a šroub máznout grafitkou, tak holt když jí potřebuje tak neví jak jí sundat, nejde to povolit a nakonec zjistí že je prázdná. Když nemá sílu povolit šroub na kolech, tak najít si něco na prodloužení je nemožné, když nemá sadu trámků a trubek tak to prostě nejde. Vázací dráty praskají. Ohnout se pod auto je taky strašná práce. Připadáte mi jako ten kravaťák co to vidí prvně v životě a jen blbě čumí... Ale každého volba, klidně si volejte servis i na dofouknutí kol a dolití ostřikovače...

krtek66

asd1: takového mám kamaráda...ten místo, aby obětoval pár minut svého času (a že ho má na rozdávání) tak všechno nechá "odborníkům" ...na otázku proč si to neudělá sám odpoví.."a proč bych to dělal já? se budu špinit ne?"...:)

krtek+asd1: Nedávno jsem četl článek, co vše si na autě "neumí" udělat dnešní mladí britové..bylo to neskutečné čtení. Do servisu prý opravdu jezdí nejen s žárovkami, ale právě i s dofoukáním pneu, dolitím vody do ostřikovače atd. A k tomu všemu dnešní mladá generace neumí ani zaparkovat (a to už mi vůbec hlava nebere).

krtek66 - Máš pravdu, ale že má někdo dostatek času, ještě neznamená, že to není "línej lempl". Někteří to mají i obráceně, když nic neumí, tak to zakrývají tím, že řeknou "nemám čas". A ještě "lepší" je, když je někdo lempl a ještě se tím chlubí (viz příklad některých "umělců", kteří se chlubí, že neumí zatlouct ani hřebík). To je fakt ke chlubení...

hodnocení

tak v zaveru debaty v ktere jsem chtel zjistit jak to dneska je z povinnosti vozit rezervu.Nebudu zucastene jmenovat,nebudu se zdrzovat

Jeden ma super dceru ktere je 10 let a roste sni super zena.Vse nejlepsi .

Druhy radi ze neni proble promazat sroub grafitovou vazelinou.Necetl sroub jsem urezal flexou samozrejme vymenil za novy namazany ,ze to byvaly majitel nikdy nepouzil zato prece nemuzu

Dalsi uvadi .O priplaceni asistencni sluzby ,nevim o cem plete to hle je v zakladu prijezd technika v pripade defektu.Cenu prace platite sami .no a kdyz prijedete lepit gumu do pneuservisu platite taky sam

Jediny rozumny tam popisuje ze dnesni svet je tak zdegenerovany a levy co se tyce manualni prace ze se vsim jezdi do servisu .A kdyz je v praci posloucham tak se vychvaluji kdo kde vice zaplatil na garance a co mu vypsali za ukony ktere provedli.

Ono ti ,moulove nevedi ze papir snese vsecko.

hodnocení

1x

Ten kdo uvažuje logicky a ekonomicky, bez dojezdového kola nejezdí. Asistenční služba sice funguje, ale než na někoho bůhvíjak dlouho čekat, kolo si vyměním sám a jedu za chvíli. Ten kdo nemá sjednanou asistenci a vozí v autě sadu na opravu kol asi nezažil to co já. Bouchlo mě před léty kolo a kdybych neměl rezevu, tak tam sedím ještě teď. V plášti byla díra asi tři centimetry a chtěl bych vidět toho chytráka, který vymyslel ty zalepovací špuntíky, jak by mě to kolo opravil. Prostě auto bez náhradního kola bych si nekoupil, ať si říká vyhláška co chce.

hodnocení

par minut po tvem prispevku jsem to rozepsal,duvod.Dotazu

krtek66
hodnocení

1x

můj učitel autoškoly by ti na výměnu kol ženami a jejich výmluvy, že to nemohou řekl svoje..."já kdybych viděl, že nějaká ženská má píchlé kolo, tak bych jí ho nevyměnil. Né, proto, že nejsem gentleman a nebo proto, že to neumím nebo se mi nechce. Ale proto, že to má umět sama! Dělala řidičák? Dělala. Učila se jak se kolo vyměňuje? Učila. Tak kde je problém? Máš auto, starej se..." A byl by s ní hotovej hned...A takový ty pindy, že ženská je drobná, nepovolí to a další nemístné kecy. To si nechte od cesty. Jak kdyby to bylo včera si pamatuju, jak tomu učiteli taky tak nějaká holka oponovala, že to neodtáhne, že nemá takovou sílu v rukách. Tak jí názorně ukázal, že když to nedá rukou, tak má použít hlavu a fyziku základní školy, že stačí pouze velká páka a klidně po tom může poskákat, aby to povolilo. Když ji pak donutil to tímto způsobem udělat, šroub se pro ni "zázračným" kouzlem povolil a mohla to vyměnit. Když se jí pak ještě ironicky zeptal jestli se u toho tak nadřela jak tvrdila předtím, raději mlčela. Pro některé je tohle možná těžkozkousnutelné, ale tahle metoda má to něco do sebe. :)

hodnocení

krtku 66 asi je to tvuj rocnik ,tak to jsme stejne stari.Co bylo v autoskole v 83 fakt nevim,holky jsme tam nemeli.Dcera delala autoskolu v breznu,o rezerve vedela jenom teorii.Co byste chteli.V skole jezdila nadherne jizdy i zkousky na poprve a pak prisla pro auto a z zahrady neodjela.Tak jsme se ucili od nova a podle stylu jak se chovala(byla naucena)spojku ji ovladal lektor.Ctete dobre .Na zacatku hodina zaradila z neutralu a neutral dala az po hodine .Na krizovatkach vsude stala na spojce dle pokynu lektora.Do kopce zaden problem ucitel me chvalil .Doma se nerozjela ani nahodou .Vubec nevedela ze rucni brzdu treba lechce potahnout nahoru a zmacknout pojistku.

Ale to neni chyba divky ,ona nemuze vedet ze to bylo vsechno spatne.

mcmerkurion*
hodnocení

0x

... ne, nepochopil, rezervní kolo se nemusí vozit již dlouho: "Od patnáctého září 2009 není nutné v Česku vozit rezervní kolo v automobilu. Namísto něj je ale třeba mít ve vozidle speciální lepící soupravu, která slouží pro nouzové dojetí do pneuservisu. Záleží na řidiči, které variantě dá přednost. Tato nová možnost se netýká všech vozidel, především u těch nejstarších je rezervní kolo součástí deformační zóny – je tedy nutné vozit i nadále rezervu."( novinky.cz/... ) , od 1.10., kdo nemá rezervu, nemusí už vozit ani hever ...

... ale než cokoli jiného, rezervu člověk uveze, a když guma bouchne totál, tak ti asistence co? ... odtáhne do nejbližšího sevisu, a zaplatím za práci víc jakza gumu ...

hodnocení

no me zas tak nezajimalo co bylo vyhleseno v minulosti.Ale aktualni stav.

Nevím nikde jsem toto nevyčetl ale před novelizací musela být neexistence rezervy zapsána v TP-ORV!Ale třeba jsem četl špatně!

mcmerkurion*

... záleží co čteš, našel jsem několik starších článků:

novinky.cz/...

ahaonline.cz/...

bozpinfo.cz/...

... na to, že už to bude skorem deset let to teda asi nebude novinka ...

No tak Aha ani Novinky a jim podobné neberu jako seriozní médium,takže proto toto nevím a na odbornějších (motoristických "plátcích") se před touto novelou uvádělo že absence rezrvy musí být zaspsaná.Jak jsem psal výše!

mcmerkurion*

... našel jsem jen pár odkazů, teď je na řada na tobě, aby jsi podal důkaz tvých tvrzení z nějakejch seriózních plátků ... zatím je to tlachání prázdné slámy ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]