Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřeboval bych poradit od někoho zkušenějšího ohledně přehřátí motoru. Nebudu rozebírat, co je to za motor, takže čistě teoreticky. Mám celolitinový motor a přehřál se až na konec červeného pole. Zjistil jsem, že byl špatný termostat a motor ještě tlakoval do vody tzn. připečené kroužky. Chtěl by jsem vědět co všechno se musí vyměnit když bloku ani hlavě nic není. A popřípadně doporučit nějakou dobrou značku termostatu, pístních kroužků, kluzných ložisek a těsnění pod hlavou. Předem děkuji za odpovědi.
Takže čistě obecně a teoreticky - Motor tlakuje do vody, takže pokud je blok i hlava skutečně v pořádku (trhlynu na pohled nemáte šanci zjistit), odešlo těsnění pod hlavou. Kdyby byly zapečené kroužky, tlakoval by do oleje. Pokud běžel přehřátý delší dobu, mohou být vytavené lágry, v horším případě chycená klikovka. Motoru nemusí být mimo vadného těsnění pod hlavou vůbec nic, ale také může být na odpis.
Těsnění, kroužky, termostat a ložiska je dobré dávat ty, co tam patří, nejlépe originál od "teoretického" výrobce motoru.
to je docela podstatný napsat co je to za motor...celolitina?Není to Ford 1.8 TD/ TDDI / TDCI?...
hlavu si nech otlakovat a stáhnout.Zkontrolovat vodítka, vyměnit gufera, zalapovat..Na co měnit kroužky a lágry?Kroužky ozkoušíš, když třeba naftou zaleješ válce a uvidí jestli zdrhne nebo ne...těsnění Viktor Reinz.Ale podívej se jaký jsou tloušťky...
lágry proč?A ty se daj zkontrolovat...ikdyž ne u všech motorů...
A jak si zjistil, že byl špatný termostat?
a popř budeš řešit ventilový vůle.Proto napiš co je to za motor...
Zdravím, je to 1.8td RFD a termostat jsem poznal, když se při 2 stupních za 60km auto neohřálo na 90. Děkuji za radu
"Firma MOTORAD je majitelem světového patentu na bezpečný /FAIL SAFE/ termostat, který svou unikátní konstrukcí zabraňuje v případě poruchy motoru vozidla způsobující přehřívání jeho překročení kritické meze a následné zadření motoru – termostat v kritické situaci ještě zvýší svůj zdvih a nadále trvale pracuje v maximálně otevřené poloze a umožňuje tak stálý průtok chladicí kapaliny. FAIL SAFE termostaty jsou k dispozici na skladě souběžně se standardními termostaty v celé škále." Citace z jejich stránek.
Něco mi tu nehraje. Cituji - "...a přehřál se až na konec červeného pole..." a v dalším příspěvku - "...když se při 2 stupních za 60km auto neohřálo na 90...", Docela rozdíl, že ? Ujasněte si, co se teda vlastně dělo, takhle si můžu myslet, že si z nás děláte pr..l .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.