Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamrzlé zámky - jak otevřít dveře?

Od: panpavek* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.Chci se zeptat kde je problem když nemůžu otevřít auto?Mám centrál na DO. A zadní dveře otevře v pohodě ale přední ne.Klíčem to nelze do zámku nestrčím klíč jak je zamrzlí.A když do auta vlezu zadními dveřma tak čudlík stejně nevytáhnu.Tak bych chtěl poprosit o radu.Vážně už mi nebaví když lezu do svého auta a lidi na mne koukají kako kdybych ho kradl.!.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

0x

No zaprvé bych rozmrazil zámky. Pokud možno ne letlampou, ale nejakým přípravkem, který koupíš třeba na pumpě. Pak už klíčem odemkneš.

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Na rozmrazení stačí obyčejný denaturovaný líh. Dostaň ho do zámků a po otevření auta i třeba injekční stříkačkou na táhla zámků, aby se dostal k centrálům. Prach a mastnota v mrazu zatuhnou, je lepší před zimou zámky odmastit, než promazat.

jabraka*
hodnocení

0x

Prevence zamrznutí zámků i těsnících gum dveří,glycerin.

JABRAKA

na gumu jsem dal glycerin, ale do zámku WD40, podle mě je tak řídký, že spíše bordel vyplaví než aby se tam usadil. Odemykám v pohodě, i když je led kolem zámku :)

To jsem na tom podobně. Na gumy nějaký olejíček, tuším silikonový, zámky prostříkávám každý rok WDčkem aby se vyčistily a pohoda. Nicméně klíč jsem dával do zámku naposled když mi auto vykradli, ten dálkáč je prima věc :) Dokud nezamrzne táhlo tak to je v pohodě a to asi je případ tazatele

máš pravdu, asi silikon a ne glycerin - jestli je to rozdíl :) Jinak s tím odemykáním mi musíš dát tak 2 roky... :(

Pokud máš centrál, akorát ne na dálku tak to jde dodělat ;)

doplněno 15.01.10 16:05:

teda on jde dodělat i celý centrál, ale to je cenou zase někde dál :)

mil®

Přesně tak. Glyceryn na gumy a WD40 do zámků a nikdy nebyl problém.

hodnocení

0x

Zanedbaná příprava na zimu se vymstí. Co je mastné, toho se voda nechytá, promazané zámky (ve dveřích) a táhla nemůžou zamrznout.

Ale každému se to stane mnohokrát, proto zavírám dveře na první zámek, když přimrznou stiskem se odtrhnou.

Nikdy netahat silou za kliku, přes roh dveří provléknout kapesník a za něj tahat.

pt®

V akutním případě bych do zámku dýchala, až by šel odemknout. PT /stařenka/

doplněno 15.01.10 15:28:

Dýchala bych i na klíček, a to by pak už snad šlo odemknout.

ar*
hodnocení

0x

Pokud už je zámek zamrzlej tak zapalovačem nahřát klíček a strčit do zámku (pokud není glykosol). Jinak do zámku se používá grafiťák ve spreji. Vydrží i několik let a zámek se chrání ne jenom na zimu, silikon a WD jsou jen na chvilku a navíc silikon při vekým mrazu zatuhne a v létě vyschne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]