Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zimní clona chladiče

Od: tomas* odpovědí: 10 změna:
Ahoj chtěl bych se zeptat vadí když mám zimní clonu chladiče když je venku cca 20 stupňů?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

007cz
hodnocení

4x

mě vadí i když je -20, není to absolutně k ničemu, maximálně to někde uvaříš

hodnocení

1x

No přijde mi to trochu zbytečný + riziko, že to auto skutečně někde v kopci smahnete.

Ty clony mají své jakés takés opodstatnění v mrazech, kdy může zrychlit ohřev motoru a není špatné ani to, že chrání hliník chladiče, před slanýma sra*kama, které jej rozežírají

007cz

nemuže zrychlit ohřev motoru,,,,,,,já na tyhlety vychytávky mám alergiji ;)

Podle mě trochu pomůže uhřátí motoru - tím nemyslím situaci, kdy je KO termostat a voda jde pořád přes chladič, ale měl jsem tu clonu na Jumperovi, to HDI se do té doby, než dostalo clonu ohřívalo od baráku za 10km, když dostal clonu, bylo to 6-7km. Přikládal jsem ten efekt tomu, že do motorového prostoru neproudilo tolik ledového vzduchu.

007cz

to máš pravdu...ale ten rozdíl je opravdu minimální

mathew
hodnocení

0x

Ano pěkně se to peče což platí i pro mnohem nižší teplotu, možná někde na sibiři nebo poblíž polárního kruhu to přes zimu má smysl, ale tady rozhodně ne.

bbbb
hodnocení

0x

Na skodovce mi to pomohlo ale na novym mi to rozsvitilo kontrolku motoru kdyz jsem to oddelal tak zhasla.nahoda? Nevim clona byla pred sanim vzduchu.

No to je divný - o jakou kontrolku šlo? Jestli jste nasadil clonu za nedávných hiců, tak se nedivím, ale jinak, než přehřátím motoru auto nedoháže zjistit, jestli je, nebo není nasazená clona.

bbbb

Oranzova kontrolka motoru hlasilo to porucha spalovani a bylo to v mrazech nevim jestli to byla nahoda nebo to primo souviselo s tim zakrytim chladice ale kdyz jsem to sundal kontrolka zhasla. Motor pritom celou dobu bezel normalne.

bbbb - "...clona byla pred sanim vzduchu..." "...kontrolka motoru hlasilo to porucha spalovani..."

Myslím, že jste si odpověděl sám. Ta clona musí být před chladičem, ne před sáním vzduchu. Nebyla to náhoda. Je jasné, že když motoru přiškrtíte množství vzduchu, špatně spaluje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]