Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otázka-značky v depozitu

Od: tomas* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli můžu nechat zaparkované auto na parkovišti u našeho domu bez značek když jsem je dal do depozita a auto je bohužel zatím nepojízdné,protože na opravu zatím nemám dost financí?Předem děkuji za odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

3x

Nesmí stát na veřejné komunikaci. Ideálně to odtáhněte někde na soukromý pozemek

matesj
hodnocení

3x
Nebo si pronajměte garáž...bez peněz do auta nelez.
krtek66

u nás na firmě kolega ze servisu říká..kdo chce opičku musí mít i na banánky:)

suchy*
hodnocení

2x

dle zákona 168/1999 Sb. se za provozování vozidla považuje i stání na pozemní komunikaci a hrozí pokuta do 40 000,- Kč a to nemluvíme o tom pokud by se vozidlo třeba rozjelo a způsobilo škodu.Tvrdí-li někdo,že se to nemůže stát tak jsem již takových aut viděl možná 10 a někdy šlo jen o náhodu,že nedošlo ke skutečné katastrofě.

hodnocení

1x

Tomáši, vozidlo nesmí být na veřejně přístupné komunikaci. Takže na parkovišti nikoliv.

slavo*
hodnocení

0x

U nás v ulici stojí vozidlo bez značek - nepojízdné již téměr rok a nikomu to nevadí.

Zabírá akorát parkovací místo a dokonce policie jezdí kolem.

Slyšel jsem, že to odtáhnout nemohou protože to není definicí vrak. ( nemá proraženou střechu, není částečně rozebrané atd).

pokud není žalobce není ani soudce.

Správně ovšem je to co píší ostatní - to říká vyhláška.

krtek66

právě, že odtáhnout to musí, protože to ty značky nemá...to, že to nemá to co píšeš, není důležité...něco podobného jsem zažil i u nás před barákem..borec (ochlastek a sociál) tam měl starýho vergla, kterej zabíral místo,..policajti mi řekli, že dokud to má značky nemůžou nic dělat... i když jsem to měl v plánu tak nějakej dobrák mě předběhl, sundal tomu značku, zavolal policajty a do druhého dne auto v čudu...a kámoš co bydlí na druhém sidlišti, tak řešil starou 120ku..ten samý problém, to samé řešení...hodil tomu značku (jednu více jich to nemělo) do popelnice, policajti odtáhli 120ku a byl klid...

suchy*

dejte mi sem odkaz nebo návod na zákonné ustanovení,které umožní odtah vozidla bez RZ

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]