Nejste přihlášen/a.
V servisu mě sdělili, že mám na autě Hyundai Getz r.v.2006 brzdové destičky ještě tak ujetí 10 000 km. Mám ještě vyčkat s výměnou nebo je nechat měnit? Teče ještě zadní tlumič, je nutné vyměnit řeme a pak prý ty destičky. Opravu vyčíslili na cca 10 000 Kč. Přijde mi, že destičky měnit je ještě zbytečné, prosím o názor.
Pokud jsou desky (celkově brzdy) v pořádku, tak je zbytečné měnit předčasně. Spíš brzdovou kapalinu , měla by se měnit každé 2 roky...
Tlumič vyměnit, mění se obě strany, cena dílu ca 2x 1000,- Kč (Sachs, Monroe) Desky sada ca 700,- (TRW), kotouče 2 x 600,- (TRW).
Řeme je co? Drážkový řemen pro alternátor (200,-) nebo komplet rozvody (materiál včetně vodní pumpy atd. ca 2000,-?
= zadní tlumiče, komplet přední brzdy s komplet rozvodama za 10k OK, pokud to je bez rozvodů a jen desky tak to je drahé... (Bez rozvodů ca 6000,- včetně práce)
Dnes jsem se dozvěděla cenu opravy- zadní tlumiče, řemen, stěrače, brzdová kapalina, olej, svíčky, nějaké kontrolky nesvítily. cena je za vše 11 000,-? Brzdové destičky jsem neměnily. Jsem v šoku. Takovou cenu jsem nečekala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.