Nejste přihlášen/a.
nahodou jsem kliknul na yespojisteni.cz/...
Je to pekne popsane,Nevim sice vyklad ze muzu zazadat na magistratu nebo obci jestli tam musim met trvaly pobyt?Ale to neni uplne podstata dotazu.
Jak ma clovek postupovat kde koliv mimo bydliste,na opacnem konci republiky nebo v zahranici,Nepujdu do extremu nekde kde se nedomluvim,staci slovensko.Pro vydani nove je zapotrebi velky technicak A ten ma kazdy doma 100 nebo 1000km vzdalenem.
A CO TED?
Jednoduché řešení.
Odstavíte vozidlo, demontujete druhou značku, zajedete domů pro techničák, dojdete někam na evidenci vozidel, dostane nové značky, dojedete k autu, namontujete a pokračujete v jízdě.
Samozřejmě, že může být mnoho alternativ, podle situace. Třeba umístit trojúhelník atd...
Pro právo je jedno, zdali jste 1, 10, 100, 1000Kč, vždy bude stený právní postup.
Nebo naložit na odtahovku...
Nejlepší jsou teoretické otázky..
ja si ji vytisknul, zaspinil a prelepil pruhlednou lepici paskou na karton a povrch jsem zdrsnil aby se to tolik nelesklo
nekdy to chce trochu punku, kor kdyz obec s rozsirenou pusobnosti je 60km jinak bez znacky jsem jel predtim asi 150km protoze jsem to zjistil az doma (i to ze se mi nejaky kreten obtiskl pri parkovani nejakou zlutou dodavkou do obou dveri, bylo to ze strany spolujezdce)... coz je vicemene legalnejsi reseni, jet bez toho a tvrdit ze o tom nevim, bude to samoze s pokutou
Nevím co píší v tom odkazu, ale když nám na dovolené v Itálii ukradli SPZ, stačil protokol sepsaný s tamní policií a domů jsme jeli bez značek. Tady klasicky na inspektorát a bylo.
Nevím jak to funguje v Italii a v Rakousku, ale v ČR se nesmí jezdit bez značek, pod hrozbou velké pokuty a zadržení řidičáku na půl roku.
Inspektorát myslíte asi evidence vozidel?
Jj evidenci vozidel. Už je to pár let, asi posloužily k převozu nějakého kradeného auta z Itálie kamsi.
Jestli je to v Čechách skutečně tak, tak je to pěkně postavené na hlavu. Když mi např. na Slovensku jak píše tazatel ukradnou RZ, tak mám sednout na vlak abych si zajel domů pro velký techničák a co pak? Půjdu na registr vozidel samozřejmě s protokolem od slovenské policie, zažádám o nové značky a se značkami v podpaží pojedu zase zpátky? A co papírové zelené převozní? Ty už taky nepaltí?
solíku, pokud byste lépe znal předpisy a jejich zdůvodnění, určitě byste se nedivil, že za značku se bere řidičák.
Na registr nemusíte mít protokol o ztrátě. Abyste mohl jet bez značky, nesmíte o tom vědět.
Zelené značky fungují na jiný účel.
Milane ale tohle je úplně jiný případ. Já přeci nejedu s úmyslně demontovanou RZ, já mám v ruce protokol od policie daného státu, že došlo k odcizení. Na tokové vozidlo přeci nejde nahlížet jako na "vozidlo bez RZ". A právě proto jsem zmínil ty zelené značky - k tomuto účelu jakožto dočasné - by mohly posloužit.
Ale tohle by nám asi náležitě objasnil někdo kdo se v tom opravdu vyzná.
Solíku, Vám protokol o ztrátě nepomůže. Zkrátka půjdete do správního řízení a hotovo. Nesmíte jezdit bez značky a můžete mít protokoly klidně dva.
Je jedno, zdali značka je ztracená, ukradená a podobně. Takže je to případ na odebrání řidičáku.
Kdo Vám vystaví 1000km od domova zelenou značku?
Ale tohle by nám asi náležitě objasnil někdo kdo se v tom opravdu vyzná.
co chete vyjasňovat, když nevěříte předpisu. Já se v tom vyznám, proto Vám to vysvětluji, ale asi zbytečně.
ale vůbec.Na policii vystaví potvrzení o ztrátě RZ a může se s tím jet, ne jezdit.To auto na odtahovce nikdo kvůli chybějící RZ nepoveze.Je to jen na přejetí z bodu A do B...A auto krom RZ má ještě VIN, víme
Člověk musí pak vyřídit nový značky.
Nicméně to, co jsem psal platí pro zahraničí resp. cizince.Samozřejmě můžou přijít i problémy s policií, vocasi jsou všude.Nicméně potřeba nahlásit, protože pokud někdo udělá benzinku nebo poštu s těma RZ, tak by to asi bylo nemilé...Tady doma je to jasný.Tam stačí nahlásit ztrátu nebo krádež, nemusí se na PČR, ale rozhodně bez toho nejezdit...
to je blbá otázka, o ty značky prostě požádáš podle zákona na kterémkoliv registračním místě v ČR
Když se to stane v zahraničí, je zákonný postup naprosto shodný...požádáš si o výdej RZ u kteréhokoliv RM v ČR...Když nemáš velký techničák, tak si pro nej dojedeš nebo doletíš...Tam se musí ta nová značka vytisknout...také do malého...
Jak se do ČR ze zahraničí dostaneš? Například letadlem...Je to rychlé...
Také můžeš vytočit číslo odtahovky a nechat si auto bet RZ dovézt domů, za 20,- Kč / kilometr...
můžeš si je vyrobit z papíru a jet domů v noci opatrně, nebo jet bez nich s vědomím že budeš mít zákaz řízení na 6 a více měsíců
Pokud značky ztratíš, je to tvé pochybení, vyhláška ukládá upevnit je tak, aby NEMOHLO dojít k jejich ztrátě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.