Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat, nevíte příčinu proč se mi mohla rozsvítit kontrolka motoru, nebo co může být příčinou? Chvíli (asi minutu) jsem stál na parkovišti se zapnutým motorem a pak se mi objevila kontrolka motoru i s poklesem otáček. Vypnul jsem motor nastartoval znova a otáčky byli už normální ale kontrolka motoru svítila dále (nezhasíná).
Auto stálo asi 2-4 měsíce, pak jsem najel asi 50-80 km než se mi to objevilo.
Předem děkuji za pomoc a rady.
Děkuji, ale to vím a mám to v plánu už pár dní (před objevením), spíše by mě zajímalo čím vším by to mohlo být předtím než zajedu do servisu.
Tak v servisu mi nejprve nic nezjistily a jen mi pročistili klapku apod. že se mi pravděpodobně někam dostala voda, ale nic nenašli. Tak jsem si nechal vyměnit i filtry apod. když už jsem měl auto v servise. Na druhý den mi volal, že se mu objevila kontrolka znovu. Aniž by našli příčinu tak mi nejprve chtějí vyměnit myslím že zapalovací cívky, svíčky by měli být v dobrém stavu, tak snad to nestojí moc a pomůže to.
Ten pokles otáček mi vysvětlil že je normální, dělá to prý kvůli alternátoru.
Takže já už fakt nevím v servise mi pořád říkají, že je auto ve velmi dobrém stavu, ale už zase se mi objevila kontrolka motoru, která teď nesvítila ale blikala. Ujel jsem max. 6 km a při parkování blikala a po znova nastartování motoru nesvítí.
Nevíte někdo, co s tím? Co by to mohlo být? Apod. Už mě to fakt štve, když mi na to v servise nepřišli a je prý ve velmi dobrém stavu.
Předem děkuji za jakoukoli radu.
Takže jsem si koupil už raději svojí diagnostiku když nic nenašli a chyby:
1. Cylinder 1 Misfire Detected
2. Catalyst - NOT PASSED
Co jsou to za chyby? Myslím čím vším to může být, jak jsou závažné, co mohu udělat pro jejich odstranění, apod. Pokud to nebude náročné zkusil bych si to opravit sám.
Svíčky tvrdili že jsou dobré ale známýmu to říkali taky a v jiným servise mu řekli že jsou špatné.
Co je to za diagnostiku?
Pokud vím, tak levnější diagnostiky uvádějí číselné kódy chyb a podle výrobce auta mají číselné kódy i různý význam.
Je dost divné, že diagnostika vypsala závadu a z toho nejde poznat o jakou závadu se jedná.
Koupil jsem si na Alze pouze alza.cz/... a pak jsem si koupil 1 aplikaci do androidu (+1 zdarma).
Aplikace mi ukázaly 1 chybový kód P0301 a po rozkliknuti kódu název Cylinder 1 Misfire Detected.
Po rozkliknuti Emission tests u Catalyst NOT PASSED ale nevím jestli je to chyba.
ferax: A nebo je tu ještě jedna možnost: Nebýt líný, zadat do Googlu chybový kód a učit se. obd-codes.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.