Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda fabia 2001,1.4,16v-svítí symbol motoru

Od: karlosdos* odpovědí: 19 změna:

Koupil jsem nedávno tuto fabii,dnes mi začal svitit symbol motor,porucha? Něco mi ten prodávající říkal,že to občas svítí.

Máte s tím někdo zkušenost,kdo tu fabii máte?

Děkuji.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

"Je to EGR ventil...pokud se auto chová normálně a nic to nedělá...ignoruj to..."
Jo, může to být EGR ventil, ale taky 100+1 jiných závad. Určit diagnózu takhle po Internetu je značně nezodpovědné. Když to budete ignorovat, můžete si zadělat na slušný (a drahý) problém. Zajeďte si na diagnostiku, tam Vám zjistí přesně (a zodpovědně) o co jde.

doplněno 03.10.18 13:45:

asd1 - máte pravdu, diagnostika z krtkovi věštecké koule je mnohem přesnější...

asd1

Přesně a zodpovědně haha. Diagnostika je základ který napoví kterým směrem pátrat, ale rozhodně číslo chyby neznamená že je vadný ten konkrétní díl. Např. chyba lambdy vyskočí kvůli díře ve výfuku = servis mění lambdy, katalyzátory a chyba svítí furt ;)

karlosdos*
hodnocení

už jsem byl na diagnostice,prvně mě lekali,že je to katalyzátor,potom EGR ventil,něco s tím napíchnutím na počítač udělali a mám přijet na opravu-vyčistění.Jeden ten to nesvítilo a teď už zase.Normálně s tím jezdím,objednán jsem až za týden-

Mají tuhle tu "blbost" všechna novější auta? Mám chuť prodat to a koupit si znovu Fiata,tam nic nesvítilo,jen erbegy.

krtek66

novější auta mají víc elektronicky takže víc potencionálních problémů..jak jsem psal...tohle je typická fabiacka chyba nad kterou se normální člověk nepozastavuje...aj kolega u nás na servise říkal...dokud je to žlutý a nic to nedělá..neřeš to..

karlosdos*
hodnocení

Tak jsem asi nenormální člověk,když mě to straší.že tam něco svítí.Mám strach,že třeba při jízdě někde zůstanu stát pro poruchu.Měl jsem Fiata Punto a tam svítil pořád jen airbag.

krtek66

tak co chceš na to říct...tak si to nech opravit...dokud ta kontrolka nebliká a auto se chová normálně je to jen upozornění...je vidět, že to máš chvilku..jsi vystrašenej..a já tě chápu...před 10rokama kdy jsem kupoval svoje auto jsem na tom nebyl jinak a taky jsem plašil s kdejakou kravinou...dneska už to auto znám jak svý boty takže vím co si můžu dovolit...třeba jakmile mi začnou po nastartování haprovat otáčky..vím, že musím dolít olej...např...musíš si zvyknout...

asd1

Nepropadej panice, holt Schade... Pokud jezdí normálně a má i normální spotřebu (normální ježdění kolem 7). tak je to drobnost a klidně jezdi. Problém bude jen na EK - neprojde kvůli chybě v emistním systému... Nech vyčistit EGR ventil + trubku z něj, vyčistit i klapku + základní nastavení klapky. tim nic nezkazíš...

EGR ventilu se neboj, má ho většina motorů. Akorát u té Fabky není moc povedený...

Bagy u Punta - často to dělá kontakt ve volantu nebo konektory ke snímačům nárazu/ bagům (přechodový odpor - stačí vyčistit).. Nebo bylo kdysi bourané a pyle tam nejsou...

krtek66
hodnocení

3x

Jo mám...asi 8letou...Je to EGR ventil...pokud se auto chová normálně a nic to nedělá...ignoruj to...

asd1

Pán má věšteckou kouli?! :D

To může být spousta věcí... Lambda, kat, vstřiky, zapalování, klapka, shnilý kabely, díra ve výfuku před lambdou, baterka hyn... Bez diagnostiky to je střílení naslepo.

"Občas to svítí" - Proboha proč tohle někdo kupuje? I když by jezdila normálně tak bude vyhazov z emisí...

krtek66

kdyby to byla klapka tak mu auto skáče jak kamzík...a nedrží otázky... ještě to může být čidlo teploty ...tohle je klasická fabiacka vada...9/10 to neřeší...ale jestli to zazateli nějak pomůže...tak vyčisti škrtící klapku, vyměň startovací kabely a cívky...natankuj jiné palivo do plna...já si právě ten VAG koupil...na vyčtení chyby mám obyčejnej za 200,- a SW mám v mobilu..

karlosdos*
hodnocení

Kupoval jsem to s autoopravny,kdy mi to doporučili,protože moje Punto 99,už asi neprojde technickou.samozřejmně,že to dám na diagnostiku. Auto už mám od půlky srpna jezdím teda jen ve městě a krátký trasy do 5 km.,ale nic nesvítilo,až dnes.

hodnocení

2x
Zajdeš na diag načteš víš vše ostatní je pokus omyl

hodnocení

2x

Napojit na diagnostiku a budete vědět. Taky mi to občas svítilo, teď už svítí pořád a podle diag. je to malý tlak v ERG takže je ucpaný sazema. Nevím jestli se dá čistit nebo tak ale neřeším to ono je to lepší asoň nepropouští splodiny do sání.

hodnocení

0x

Karlosi, může to být mnoho závad.

Mě takto 1x za rok (asi) kejchne auto, Fabia 1.4, 16V. Zavolám kámošovi, přijede s diagnostikou, natočí závadu. Často napíše závadu "lambda sonda". Jsou tam dvě, takže nevím která. Vymaže a zase je na rok pokoj. Jen jednou se objevolala závada i po vymazání, hlásilo to EGR ventil. Ten jsem po třetím vymazání závady nechal vyměnit.

Jak kontrolka se rozsvítila, tak zase zhasne.

Vám po čase nezhasla?

asd1

U toho EGR bývá ucpaná trubka mezi EGR a klapkou, tj. často se EGR mění zbytečně (stačilo vyčistit včetně trubky, klapky + základní nastavení klapky)...

To víte, že jsem zkoušel jak trubku tak EGR nejdříve vyčistit chemii.

karlosdos*
hodnocení

Můžu si to vyčistit jako laik,nebo musím do autodílny?

petan86*
Samozrejme můžete to zkusit, me to vydrzelo po cisteni tak 80 az 100 km a pak to znova svitilo.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

je to EGR protoze ja to mam taky a neresim to *smich* to mi neco pripomina, hospoda, jedno pivo na cely vecer a sypani moudrosti o necem o cem vim z doslechu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]