Dobrý den, při zapnutí světel (parkovaci+potkávají), se mi rozsvítí dálkové světla a nejdou přepnout. Myslel jsem, že je špatný přepínač na světla pod volantem vlevo, ale po výměně za nový kus, stále svítí dálkové světla, zkontrolovali jsme žárovky i pojistky, vše ok. Může mi někdo poradit, kde je problém? Děkuji za reakce
Pak tedy vezměte multimetr, schema a zjistěte si od kud jde to +, jestli z obvodu pro dálkový, nebo pro světelnou houkačku (taky bude mít svoje relé). Je na to potřeba vytahovat pojistky, nebo jinak přerušovat obvod, který chcete vyloučit, pak, když budete vědět od kud to tam jde se podívejte kde se ty tva obvody potkávaji, relátka (cca 90%), přepínače - asi již vyloučeno, konektory, ba i narušený společny svazek vodičů (zkřehla izolace popraská a mědi se kamarádí). Občas zatéká do pojistkovky a ta pak uvnitř oxiduje.
Zkuste relátko, zdali přepíná mezi tlumeným a dálkovým světlem. Tam se začíná nejdříve. Může být připeklý kontakt. Při výměně přepínače jste měřili průběh napětí?
Felda má přepínání jen lucasem pod volantem. Relé je společné pro potkávací i dálková světla. Světelná houkačka samozřejmě relé nemá vůbec. Může to být pouze a jen lucasem, tedy pokud se někde nepřipekly dráty...
Ten přepínač jsem dal Nový kus, a stále problém stejný. A pochybuji, že by byl nový prepinač špatný. Ikdyž, kdo ví, Čína. Jen hloupý dotaz, nemůže to být konfliktem co se zapínání potkává i světla?
vernon
Jakým konfliktem? Když je přepnuto na potkávačky, svítí co? Dálková?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.