Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna žárovky v aute v servisu-záruka

Od: oldriska odpovědí: 6 změna:

Dobry den,každého půl roku mi odejde žárovka H7 v Hyundai i30 confort.Chodim měnit do servisu a rekli mi,že na žarovku je zaruka asi 1 rok,ze je optřebovana.Ujedu ročne do 8000 km.Je servis povinnen vyměnit žárovku zdarma /myslim si,že je záruka 2 roky / a i praci udělat zdarma? Děkuji za odpověd Prokopova

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idelolimef
hodnocení

2x

U žárovek H7 je udávaná životnost od cca 300h při dobrých podmínkách.Tedy pokud odejde po 1/2 roce, tak je to normální opotřebení.

re4zon
hodnocení

1x
Na zarovku je zaruka 2 roky jako na skoro vse. Ovsem neco jineho je zivotnost a s tim souvisejici bezne opotrebeni. Jednoduse receno - zarovka vydrzi ruzne dlouho, zavisi to krome jeji kvality predevsim na poctu startu a napeti (prepeti) pri zapnuti svetel, na konstrukci svetlometu atd. Zkuste reklamovat, za to nic nedate, ale v pripade zamitnuti nemate moc sanci, pul roku neni zas tak kratka doba.
A jen pro zajimavost, videla jste samotnou vymenu? Nesahal na zarovku nekdo rukou nebo mastnym hadrem? Jedna znama jezdila na vymenu zarovek kazdy mesic, servis to svadel na spatnou elektroinstalaci auta, nicmene si jen vyrabeli kseft zamastenim zarovky. Jednou jsem ji stejnou zarovku vymenil ja v rukavicich a vydrzela rok a pul.

hodnocení

1x

Kvalitní H7čka stojí kolem stovky, to snad není takové drama. Ale je to zvláštní, za 10 let jsem vystřídal 8 aut a žárovku H7 jsem měnil snad jen 3x. Roční nájezd mám kolem 30 tisíc km a většina aut neměla denní svícení.

hodnocení

0x
U žárovek H7 je skoro normální že odcházejí
Zvlášt dály se náká druhovýroba nák nevěřim že by servis dal něco lepšího
Zkuste si jí sehnat sama a vemte nákého renomovaného výrobce -tesla,phipips,osram
Nebo se pak prodává speciální odporové vedení,které se napojí mezi originál konektor od žárovky a žárovku a ty žárovky pak vydrží dýl

tycoon*
hodnocení

0x

Kupte si tzv. long-life žárovku. Vydrží 2 až 3x déle. Mám to osobně vyzkoušeno. Dále zvažte instalaci denního svícení, aby hlavní světlomet nemusel svítit celý den.

hodnocení

0x

Máš denní svícení nebo svítíš tlumenýma, těma H7? Pokud máš denní svícení, normálně bych to reklamoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]