Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak je zapojen motor od topení v autě?
Když je závada, jak bych mohl hledat příčinu?
Napětí jde od pojistky do přepínače a odtud do relé a pak přes odpor topení do motorku?
Děkuju
jak je zapojen motor od topení v autě?
Když je závada, jak bych mohl hledat příčinu?
Napětí jde od pojistky do přepínače a odtud do relé a pak přes odpor topení do motorku?
Děkuju
13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
2x
Relé funguje v podstatě jako vypínač na dálku. Přes jeho silové kontakty je připojen spotřebič. Přesněji se to dozvíš ze schematu elektroinstalace. U jednotlivých vozů mohou být dílčí rozdíly.
doplněno 10.08.18 11:00:
Otáčky motoru mohou být řešeny reostatem, nebo např, posupným řazením odporů a pod.
2x
doplněno 10.08.18 13:00: Pokud motor běží na plno, je to v odporech, neběží li vůbec musíš doměřit kam až šťáva jde a kam už ne. Nepíšeš o jakou značku jde, ale i tak ti dám radu - na Aliexpress stojí odpory větráku pro většinu aut sotva třetinu toho co stojí u nás.
jenicek*
0x
Protože motor topení zřejmě odebírá větší proud.Co myslíš že by se stalo kdyby byly moc tenké?
vuko
Děkuju.
Jen bych vás chtěl poprosit jestli mi může někdo popsat co proměřit odkud kam vedou dráty? Od pojistky do vypínače a pak přes relé do odporů? Odkud měřit? Motorek nejede vůbec.
Děkuju
Jen bych vás chtěl poprosit jestli mi může někdo popsat co proměřit odkud kam vedou dráty? Od pojistky do vypínače a pak přes relé do odporů? Odkud měřit? Motorek nejede vůbec.
Děkuju
vuko
Dobrý den,
je to škoda felicie 1.3 r.v.97.
Na motorku není napětí, pojistka dobrá.
Nakreslil by mi někdo z vás jak by to mohlo být zapojené přes relé a odpory? Ať se mám od čeho odchytit?
Děkuju
je to škoda felicie 1.3 r.v.97.
Na motorku není napětí, pojistka dobrá.
Nakreslil by mi někdo z vás jak by to mohlo být zapojené přes relé a odpory? Ať se mám od čeho odchytit?
Děkuju
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]