Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autoskola řidičák na auto

Od: pqeverka odpovědí: 6 změna:
Zdravím za 1.měsíc jdu dělat autoskolu a chtěl bych se zeptat jak to probíhá jízdy atd. Může mně instruktor při ucici jízdě i vyhodit nebo ne? Díky za odpovědi. A jak jste to zvladali vy? Při první jízdě uz jste stihali dávat smerovky?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marti*
hodnocení

1x
Ahoj,
autoškolu mám udělanou relativně nedávno (jaro 2018). Autoškola běžně probíhá tak, že navštěvuješ učebnu, kde jsi na několika teoretických hodinách (v mém případě tři, někdo chodí na teorii téměř po celou dobu) obeznámen se základy či už rovnou s určitými dopravními situacemi. První jízda v mém případě proběhla až po druhé teoretické hodině, ale v některých autoškolách jsou takoví lemplové, že neposkytují ani materiály a žáci se učí pouze z testů na internetu! Proto radím pečlivě vybírat a chtít autoškolu, která nabízí učebnici k zapůjčení. První jízda probíhá obvykle na cvičišti, kde instruktor seznámí žáka s vozidlem, naučí ho rozjíždět se a pak se jede za město na odlehlejší komunikaci. V mém případě ani jízda na cvičišti neproběhla, protože přednost měla motorka, která trénovala slalom na zkoušky. Směrovky jsou velmi důležité a je potřeba je dávat vždy, abys byl pro okolí čitelný. Mě osobně ze začátku dělalo problémy směrovky vypínat, často jsem se přehmátla, dala směrovku omylem, nebo jsem jela doprava ale dala směrovku doleva a nebo zápasila s trojblikem. Vše je pouze o zvyku, po prvních dvou jízdách už směrovky problémem nebyly.

hodnocení

0x

Není třeba paniky. Před první jízdou po silnici bývá napřed výcvik na trenažéru, pak na uzavřeném cvičišti.

Co se týče blinkrů - na tom není co stíhat, páčku máte pár cm od prstů levé ruky. A každopádně musí znamení o změně směru jízdy dávat KAŽDÝ řidič ! I když je v autoškole.

hodnocení

0x

Ano, při první jízdě už jsem stíhal dávat směrovky. Stejně tak jako točit volantem, řadit, šlapat na pedály, sledovat provoz okolo a řídit se pravidly silničního provozu ;)

pqeverka
hodnocení

A můžou mně z jízdy i vyhodit? Díky za odpoved

Ne za to že zapomenete dát blinkr nebo blbě zařadíte. Autoškola je od toho, abyste se to tam naučil, s chybami ze začátku počítají.
Pokud ale přijdete na jízdu pod vlivem alkoholu, určitě vás vyhodit můžou.

Buďte v klidu, nejste první ani poslední co dělá autoškolu ;)

olinl
Za jízdy tě nevyhodí, ale instruktor zastaví auto a upozorní tě na případnou chybu a pojedeš dál. Znám lidi, který autoškolu dělali dvakrát+dvojitá platba. Naučil si se chodit, jezdit na kole, naučíš se i jezdit autem. Chce to ze začátku jezdit pomalu a postupně s přibývajícími zkušenostmi do složitějších křižovatek či větších měst, případně jezdit ze začátku s někým zkušeným. Můžeš na odlehlém místě trénovat i couvání, pokud by ti nešlo-pár cihel či kamenů jako parkovací pruhy..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]