Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

AUTONEHODA poradíte, kdo mohl za autonehodu?

Od: katakofr odpovědí: 18 změna:

Stala se mi autonehoda při vjezdu do nákupního centra. Je tam velice úzká silnice a je hodně v kopci. Když jsem tam vjela, byla tam zácpa a já přímo uprostřed kopce musla zastavit. Když se auto přede mnou rozjelo, chtěla jsem se také rozjet, ale chcíplo mi to. V tu chvíli kolem mě proletělo auto, které mi urvalo celé zrcátko. Byla jsem v šoku, jde o půjčené auto od tchýně a já s ním jela koupit věci pro úplně cizí lidi. Mladík, který v něm byl, ale řekl, že to vyřešíme, ať jedu za ním. Jela jsem za ním, zastavila, on mi zrcátko zpět nasadil a řekl, že to je v pohodě, že ví, že je to jeho chyba, ale že to je jen uražený kryt, že mi ho zaplatí a nebudeme to řešit přes pojišťovnu. Jenže zrcátko je v háji, ani nedrží ve správném místě a nejde nastavit, jsou zpřetrhané dráty a bude to stát minimálně 4000,- které pro mě opravdu nejsou málo. Dal mi na sebe číslo, teď ale odsouvá schůzku a když jsem mu napsala, že si budu muset asi říct o záznam z kamery, který se zítra maže, obrátil a tvrdí, že za nehodu můžu já, že mi to chcíplo v kopci a překážela jsem mu. Já jsem si ale jistá, že jel minimálně 50 km, i když je tam 20 a stála jsem tam prostě v koloně a jen se nerozjela okamžitě a je to tam opravdu hodně úzké... Kdo může za nehodu? Děkuji moc!

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Podle popisu situace, pokud to píšete správně, Vaše vozidlo stálo. Tudíž nemůže způsobit dopravní nehodu. Pokud Váš popis neodpovídá pravdě. nelze radit.

Vy jste udělala chybu, že jste nesepsala zápis o nehodě. To že se teď brání je sice nemorální, ale u lidí obvyklé. Pokud se obrátíte na policii, bude problém dokázat, kdo má pravdu.

Pokud nechcete platit zrcátko Vy, oznamte viníkovi, že zítra jdete na policii sepsat zápis o dopravní nehodě.

Nic jiného Vám nezbývá.

katakofr
hodnocení

Díky moc za odpověď, stála jsem tam opravdu minimálně minutu, přede mnou byla kolona aut, minimálně 3, řidiči si brali papírky z automatu a čekali, než se jim otevře závora. Měla jsem po nehodě pocit, že za to opravdu nemohu, ale je pravda, že možná jsem trochu zrcátkem trčela do druhého pruhu. Když jsem se tam ale byla dnes podívat, já osobně bych kolem jiného stojícího auta v tom místě neprojížděla a pamatuji si, jak než jsem se rozjela, stálo za mnou v levo jiné auto, které se neodvážilo kolem mě projet, takže zastavit opravdu šlo.

Pokud jste opravdu stála azrcátko Vám trčelo do dalšího pruhu, vůbec to nemění viníka nehody. I kdybyste stála v protisměru, nemůžete být viníkem.

Hezký dlouhý víkend.

hodnocení

0x

To tak jeden naboural do stromu.. prý za to mohl strom. Stál, kde neměl.

Je to hajzlík - okamžitě nahlašte na pojišťovnu a PČR. Vám nikdo záznamy nedá.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Viníkem je podle toho co jsem pochopil, řidič druhého vozu. Záznam z kamery si vyžádejte a kontaktujte policii.

asd1
hodnocení

0x

Viník je on. Vykuk, snaží se vykroutit... Oznemte to policii s tím že odmítl sepsat záznam o nehodě. Pokud je záznam z kamery, tak to policii může sloužit jako důkaz pro vyvrácení jeho tvrzení že viník není on. Neprošvihněte smáznutí záznamu z kamery, obzvlášť pokud tam je vidět že vy stojíte a on jede.

katakofr
hodnocení

volala jsem tam a mažou to prý po 4 dnech, což je pozítří

egipylafe
hodnocení

0x

Dle popisu situace, jsi už asi byla mimo pozemní komunikaci. Takže se nejedná o dopravní nehodu, tedy není povinnost sepisovat záznam o nehodě. Neplatí zde tedy značky atd.. Vymahatelnost vnitřního řádu parkoviště je velice problematická.

Bude se tedy jednat o obecnou odpovědnost za škodu, kde ti policie nepomůže.

Můžeš přesně označit místo na mapě?

katakofr
hodnocení

bylo to ještě před závorami, tudíž zde platí obecná pravidla silničního provozu

egipylafe

Ano i závora může oddělit pozemní komunikaci. Ale např. u nás je závora do nákupního centra pár metrů v zastavěné části. Tedy silnice před ním je součástí objektu a tam pozemní komunikace nemůže být ze zákona nikdy.

Dej jsem přesný odkaz na mapě a bude to 100% jasné.

egipylafe

Místo nehody je tajné?

Pokud se střetnou dvě auta na parkovišti, nejedná se o nehodu?

moravskoslezsky.denik.cz/...

finparada.cz/...

egipylafe

Milane, myslel jsem, že víš, jak to je.

1. Parkoviště není pozemní komunikací, pokud se jedná o parkoviště soukromé osoby fyzicky oddělené od pozemní komunikace. Např. závora.

2. Parkoviště a silnice není pozemní komunikací, pokud je uvnitř budovy a to i v případě, že zde žádná závora není. Často jsou součástí obchodních center.

autoforum.cz/...

andělíčku, už je mi to jasné, páč ja vedu polemiku, o tom, zdali je to nehoda, nikoliv o výkladu, kde (ne)platí zákony o dopravě.

Tazatelka psala, že to bylo před parkovištěm, před závorou.

Přeji hezký víkend.

hodnocení

0x

vy nejste viník vy ste stála tudíž ste nemohla nic způsobit

ten co tam přijel a zpusobil vám škodu se z toho chce jen vykroutit vina je plně na něm nezvládl řízení svého vozu a svou neopatrnou jízdou způsobil škodu na vašem vozu měla ste hned volat policii a nehodu si nafitit na mobil

já bejt váma zajistim důkazy a obrátim se na policii

katakofr
hodnocení

Zrcátko mám nafocené a neopravené, ten mladík byl velice dobře oblečený apořád opakoval, že se omlouvá, že to je jeho chyba, že jel moc rychle, ale že to je jen kryt a že ho yaplatí, až se sejdeme. Teď mi napsal, že vina je zcela na mé straně, protože jsem nestála ve svém pruhu a zrcátko tam překáželo v průjezdu dalším vozidlům a že pokud to nahlásím, budu plati navíc i pokutu za přestupek...

máte dvě možnosti

první bud se budete bránit a přestane te se toho bát

druhá necháte to bejt a škodu si uhradíte sama

při nehodě si fotim vše své poškození auto co mě poškodilo spz i pozici při nehodě já si fotim i toho co řídil

katakofr
hodnocení

Máte pravdu, poučení pro příště, byla to moje první nehoda, byla jsem strašně ve stresu, za mnou auta s nervními řidiči a přede mnou vize, že to budu muset řešit a mám už jen 30 minut abych nakoupila a stihla vyzvednout děti ze školky, než mi jí zavřou. Ale naštěstí to bylo jen zrcátko, příště ten chlap může zajet dítě, když jezdí do zatáčky takovouhle rychlostí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]