Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto netopí - proč?

Od: tomkol odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

prosím o radu. Máma auto Škoda Octavia 1 1,6 55KW benzín. Nyní mi přestalo topit. Termostat, držák termostatu a chladící kapalina jsou vyměněné. Kapalina se nikde neztrácí. Auto je zahřáto na provozní teplotu, ale z větráků jde pouze vlažný až studený vzduch. I například po 20KM jízdy. Dnes jsem jel zhruba hodinu v autě, ale maximálně jsem dosáhl vlažného vzduchu. Na chvíli, zhruba 10s proudil teplý vzduch. Po jízde jsem šáhl na gumové trubky, které vedou do interiéru z motoru a byl jen teplé až vlažné. Nevíte prosím, čím by to mohlo být? Děkuji moc za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ucpané hadice nebo zarostlý radiátor topení.

tomkol
hodnocení

A dá se to nějak opravit nebo bude nutné nové topení popřípadě hadice? A jedná se o draho uv ýměnu? Díky.

hodnocení

0x

No, na těchto motorech odchází dost často i vodní pumpa-protáčí se , do chladiče to protlačí do topení už ne.Do vyrovnávácí nádržky vede tenká hadička a sní musí téct voda i na volnoběh jestli ne tak to bude asi ta pumpa*nevi*

doplněno 26.09.18 21:14:

Termostat to nebude,okruh topení jde mimo něj.Tady to dle popisu zavání tou pumpou

tomkol
hodnocení

Díky moc za radu. Zítra otestuji tu vodní pumpu.

hodnocení

0x
Koukni do nádobky chladící kapaliny už při mírným plynu musíš vidět že se ti voda vrací tou tenkou hadičkou zpět do nádobky pokud ne tak problém s vodní pumpou ale kdyby to byla pumpa tak by to mèlo snahu topit aspon ve vyších otáčkách
Další problém by mohl bejt s nefunkční klapkou co přepíná teplý a studený vzduch
Dotaz netlakuje ti auto? Nejsou tvrdý hadice na vodu? Nelítá voda v expanzce?
Cokoli z toho by značilo nakoplý těsnění pod hlavou
tomkol
hodnocení

Díky moc za radu. Hadice na vodu jsou v pohodě. Nejsou niaj ktrvdé, jdo uv pořádku zmáčknout. Zítra zkusím vyzkošuiet tu vodní pumpu, jak jste psal. Dostal jsem radu od kamaráda, zda není zavzdušněný ten chladící systém. Jestli to není náhodou tím, jak jsem měnil tu chladící kapalinu. Je někde na autě dostupný odzdušňovací ventil? Díky.

To by taky mohlo bejt ventil tam neni stačí to kapku ostřejší jízdou projet odvzdušní se to samo
Jinak termostat si vyměnil ja mam s termostatama ještě tudle zkušenost : skoda-club.net/...
tomkol
hodnocení

Díky za radu. V tomhle myslím problém nebude. Společně s termostatem jsem také měnil i víko termostatu. Ještě může být nějaká šance, že je nový termostat vadný. Nicméně by ten termostat nespínal vůbec a auto by se ihned přehřálo, není to tak? Důvod, proč jsem měnil chladící kapalinu a termostat byl v tom, že se mi auto po 30min jízdě a zhurba 10minutám na volnoběh přehřálo. To mě donutilo to vše vyměnit, ale teď mi to zhruba před 3 týdny provedlo znovu. Popojížděl jsem v horku zhruba 40 tak 30km/h a teplota začala stoupat. Doufám, že to nebude vodní pumpa.

větrák na chladiči ti sepne?

007cz
hodnocení

0x
Nefunkční ventilator a zavzdusneny okruh chlazeni.opravit nucene chlazeni a poradne protahnout odvzdusni se samo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma auto netopí

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]