Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení nebo prodej nepojištěného auta

Od: ferdabrablenec odpovědí: 3 změna:

Ahoj všichni, potřebuju poradit. Mám doma dvě nepojištěný auta - DACII /veterána/, nepojištěná asi rok apůl. A ford tranzita, nepojištěného taky tak nějak. U té dacie prostě skončila pojistka a já mám auto na sebe jen odhlášené, s tím, že jsem ji chtěl hned prodat, takže se pak přihlásí rovnou nový majitel. Problém je ted ta ekologická dan. Kupců bylo hodně, ale nakonec si to všichni rozmysleli, takže mi to zůstalo na krku. Je v tom i kus mého šlompáctví, ale co s tím ted?Objevil se ted nový zájemce, ale ten to chce jen bez papírů, na ND. A já mám strach. Protože si myslím, že bych si ještě víc n...l do krku, jak se říká.

A tranzit jsem koupil jako pracovní auto, bohužel se při evidenčce ukázalo, že je tam vybroušený vin motoru. Takže jsem písemně odstoupil od smlouvy, dal to i na policajty, jenže kde nic tu nic. Výsledkem je, že auto mám furt doma, bývalý majitel není k nalezení, tudíž je pořád psané na mě. A ted jsem zjistil, že jsem měl i tak platit pojistku. Takže ted nevím co mám dělat. Prodat to nemůžu, kvůli vinu, a nechat zlikvidovat taky, abych nemusel platit ten poplatek garančnímu fondu. A to nemluvím o tom, že mě to auto stálo 25000 kč.

Prosím poradte mi někdo, co s tím. Dík moc Franta

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

Nejjednodušším řešením je nechat shořet obě auta. Hasiči pak vystaví potvrzení o jejich likvidaci.

jarda2*
hodnocení

0x

S CKP to snad nebude tak horke, zda se mi, ze lze celkem snadno vysvetlit, ze auta nebyla provozovana, protoze nakonec ani nejsou zpusobila k provozu na pozemnich komunikacich. Jak to je s vlastnictvim se IMHO nikdy nevyresi, jedno takove auto mam taky uz 4 roky za barakem a davam do nej na zimu brikety ;)

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

ekologicky zlikvidovat, doregistrovat na sebe, za 800,-Kč, a současně trvale vyřadit bez eko-daně, ta se neplatí pči vyřazení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]