Nejste přihlášen/a.
Mam felicii1.3. mpi a přední světlomety mě svítí dost slabě, je tam klasická H 4. Jsou na trhu nějaké silnější žárovky, nebo co by jste mě poradili co tam dát. Jezdím převážně v noci a moc by mě to pomohlo. V tomto se nevyznám, tak se nezlobte za tuto otázku. Děkuji.
Nesmíte kupovat nehomologované žárovky - takže hledejte ty "lepší"- tj. dražší. 55W je tuším povoleno, ale počítejte s vyšší cenou... např. autozarovky.heureka.cz/...
Ale jestli je parabola stará- zažloutlá a bez zrcadla, pak pomůže jen výměna světla.
Obávám se, že je to vlastnost. Žárovky jsou předepsané, "silnější" nelze použít, ale prodávají se za velké peníze různé lépe svítící, bohužel často je to vykoupeno kratší životností. Co by jste ale určitě měl udělat je zkontrolovat paraboly, jestli jsou stříbrné a světlomety vyčistit. Jak parabolu, tak předek. Mělo by to pomoct, pokud se nepletu tak jsou skleněné, takže odpadá zežloutnutí a možnost poškrábání. Pak je namístě správné seřízení, ono když každý reflektor míří jinak vysoko, svítí to naprd.
Dej "lepší" normální H4. Jedna z nejlepších je Osram Nightbreaker, slušné jsou i z Lidlu + 50% Nedávej nic modrého, ty hlavně za mokra svítí naprosto mizerně.
Jinak ověř palubní napětí jestli není nízké, hodně dělají i vyšeptalé paraboly a zažloutlé sklo reflektoru.
Pokud ani kvalitní žárovky nepomůžou a napětí je OK, tak nejjednodušší je dát nové světlomety. Pokud v noci jezdíš často tak se to vyplatí. Resp. pokud jezdíš hodně, tak se vyplatí vyměnit auto Reflektory s H7 svítí líp, o xenonech nemluvě...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.