Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Horší tah

Od: turbo odpovědí: 8 změna:
Mam passata b5, ale uz s najezdem 515tkm,1.9tdi Afn, rotacka. Mam ho chvili a uz provedl vymenu odvetrani ventilů a zaslepil egr. Ale nedoslo ke zmírnění problému v tahu, kdy auto jede pozvolna od 15oo ot, razantneji turbo zapne az kolem 2500, auto nepada do nouze ve vyssixh otackach, tak je regulace nejspi v poradku,
Na diagnostiku stim jet nehodlám.
Asi pred mesicem, sem menil ventil odvetrani klikovky a pripadlo mi, ze jede auto svizneji a min zere, ale cca po 14 dnech se to zas zhorsilo (hur to tahalo, nejspis duseni motoru), tak sem nechal zaslepit Egr, co se zlepsilo bylo, ze me z ventilu odvetrani uz netece olej, ale vykon se po zaslepeni uz nezvysil.
Je treba ten ventil odvetrani vymenit nebo vycistit znovu, po te co sem nechal udelat zaslepeni EGR, zda se mi, ze je zas zanesenej olejem nebo sazema-karbonem. Nebo se to po zaslepeno normalne zpruchodni (ventil odvetrani klikovky)
Nebo bude problem jinde, podotykam ze vsechny hadice podtalku i vetši o IC a pod turbem je ok, samotny IC taky, auto nehuli, spotreba po okreskach 5l, ale pred cca mesicem tesne po vymene odvetrani ventilu klikovky 4-4.5l po okreskach.
Co treba jeste podtlak k turbu? N75 cidlo sáni, vaha vzduchu, tu mi cistil pri zaslepeni egr, a nebo konspirace typu, predesly majitel tam supl turbo ze slapsi 1.9 tdi 66kw.
Turbo se mi zda asi ok vali ve vsech spektrech ot neprerusovane ot. do 4000 a dal, jen jakoby tlumene u spodnich otacek.
Mozna by bylo dobry si nekde pujcit vahu a projet to z jinou vahou? Pripadne z ventilem n75? Pokus omyl za par czk

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Turbo mi mělo tahat cca od 1500 otáček
Pokud tahá až od 2500 otáček šel bych po:
Hadičky podtlaku
Hadice turba plus koler- netěsnost
Ventil N75ka
Váha vzduchu
Ještě bych šel po palivovym filtru a sacim koši v nádrži jestli neni zanešenej
Ale pokud nechceš systém pokus omyl tak se bez diagu neobejdeš
turbo
hodnocení

Pravda, palivak vymenit muzu, ten sem od koupi jeste nemenil, podtlaky se mi zdaji ok, nehuli to a hadice nijak nesičej, IC coller neni od oleje, vypada to na vahu, idelane ju zamenit od nekoho kdo ju ma na prodej a projet pašana s jinou vahou, poprip jukoupit, kdyz auto pojede lip s jjinou vahou.

007cz
hodnocení

0x
Nechces jet na diagnostiku? Proč? To je základ.jinak kazda rada drahá
turbo
hodnocení

Rad bych si u popelbic typu b5 poradil za par kacek sam a priucil se.
Nebo si stahnout aplikaci do mobilu a koupit koncovku? Abych neotravoval nekoho jinyho. De o to jestli to ukaze taky.
007cz

potřebuješ čist live data, aplikace neznám za mě nějaky vag na tohle auto je za stokoruny

praivo*

Live data přečte skoro cokoliv, osobně používám aliexpress.com/... + aplikaci Car Scanner Pro.

007cz

aplikace neznám, ale byl bych opatrný s tím,, cokoliv,, live data nejsou jen ,otačky a teplota,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nájezdy pod auto
Otázky na téma ventil n75

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]