Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chladící kapalina, dacia duster

Od: lleennkkaa odpovědí: 12 změna:

DObrý den,

umí někdo poradit jakou chladící kapalinu do Dacia Duster, 1.5.diesel?
Zjistila jsem náhodou, že tam není žádná, koupila růžovou (Fridex) pro Renault - mohu ji použít, nebo je nějaká speciální pro Dacie?
Moc díky, Lenka

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím,správně tam má být zelenožlutá renaultdily.cz/...

doplněno 21.09.18 21:47:

Ta ružová se používá pro VW,nebo Škoda

lleennkkaa
hodnocení

Takže růžovou raději ne, i když je tam uvedeno pro Renault? Díky moc

lleennkkaa
hodnocení

je tam tento obrázek... a děkuji moc za odpovědi :)

Chladící kapalina, dacia duster

hodnocení

1x

A co tam máte čistou vodu?A kolik toho fridexu máte?Ale poradil bych stávající kapalinu všechnu vypustit (nevíte co a jak dlouho tam je) a nalít novou náplň.Klidně tam můžete dát i tu co máte ale bude jí potřeba cca 4lit., teda tu co jste dala foto,je to naředěné do -30°C a počítam že náplň bude cca 5litrů *nevi* (1litr dolejete destilky)

doplněno 23.09.18 00:54:

Jo,ták,to je jenom nouzovka.Já že se připravujete na zimu.Tak to bude stačit opravdu ta obyčejná voda a kanystr s ní raději sebbou.Hlavně sledujde teplotu a ještě bych kouknul na olej jestli ta voda nemizí tam (bílý šlem v oleji) ale v tom případě raději nejezdit

Ještě bych k dané odpo. doporučil :provést,tím spíše když se neví jaká chl.kapalina tam je,důkladný proplach chladicí soustavy čistou vodou.

asd1
hodnocení

1x

Pokud nevíš co tam je, tak všechno vypustit, proplach a novou podle specifikace požadovanou výrobcem pro daný motor. To si zjisti nejlíp v autorizáku, příp. k autu se dává návod kde je specifikace napsaná typ, množství atd.

Někdy se nemusí kamarádit ani stejná "barva" od různých výrobců, proto proplach a celou novou náplň...

hodnocení

0x

No takovou kterou tam máte, pokud ji před vámi někdo měnil můžete tam mít cokoli. Takže neřídít se nápisem na lahvi ale řídit se barvou kapaliny v autě a koupit stejnou.

mathew
hodnocení

0x

Pokud tam žádná není tak bych nejdříve vodou zjistil, kde to teče a až to bude opravené tak tam nalil něco dražšího. To co jste koupila použít klidně můžete.

kimbert*
hodnocení

0x

Lenko a jste si jistá ,že jste se dívala do vyrovnávací nádobky a nespletla si ji s nádobkou střikovačů..už jsem to totiž taky u kamarádky zažil.

lleennkkaa
hodnocení

Ano, jistá si jsem, zase takový antitalent nejsem...
Jen potřebuji zítra na týden odjet a nesstíhám servis, tak jsem potřebovala nouzové řešení, pak auto dám do servisu, aby zjistili, proč se ztratila...
Díky moc.

vtom případě dolíte jen čistou vodu, klidně z vodovodu. Jako nouzové řešení postačí. Na co patlat drahý fridex když riskujete že nalejete špatný a můžete poškodit chladící okruh. Mrznout zatím nebude takže nic neriskujete.

asd1

Jj, na tohle čistou vodu, klidně z vodovodu (pokud není opravdu hodně tvrdá) Jinak ideál je dešťovka a hned po ní destilka příp. demineralizovaná..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]