Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ford Focus 1,6 rv2013 - nejspíš elektrika

Od: mmmm odpovědí: 22 změna:

Zdravím, nedávno jsem si koupila auto čerstvě po STK a údajně vše v pořádku. Po čase mi začalo při jízdě cukat a při cukání si tachometr ukazoval do chtěl, tak se vyměnil snímač rychlosti. Poté se mi objevila kontrolka s problémem s převodovkou, cukání nadále pokračovalo a v servisu mi vyměnili podtlakové hadičky že to bude tím. Odjela jsem domů a zjistila jsem že se mi spotřeba zvýšila o 2l, začalo to cukat permamentně pořád nejenom začas jak před opravou a teď jsem zjistila že mám pod autem kaluž oleje. Myslím že je problém s elektrikou, pokaždé co zmáčknu tlačítko na zavření okna tak zvýším otáčky a motor řve jak kráva, jak povolím tak zase klid. Měním servis a zítra jsem objednaná na prohlídku, prosímvás nemá s tím někdo zkušenosti nebo popřípadě kdyby to byla elektrika kolik zhruba mám finančně za opravu počítat? popřípadě jestli ten snímač tam není špatně nasazený, když teče olej, to mi s ostaníma problémama totiž nějak nesedí. Děkuji.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Olej - koukni pod auto odkud teče, pokud je to poblemcané celé tak utři hadrem, projeď a pak hledej znova. Tipuju simerinky na poloose (místo kde jde hřídel do převodovky).

Zkontroluj hladinu oleje v motoru, musí být mezi ryskama (za tepla nechat stát aspoň minutu, auto musí stát rovně). Pozor 1,6 často žere olej.

Cukání nejspíš bude cívka - kabely svíce. Jednoduchý test - rychlost 40 kmh, zařadit 4 a s plynem zrychlovat. Pokud škube v nízkých otáčkách tak je chyba v zapalování. Správně by mělo plynule zrychlovat bez škubání.. Nejlíp zkusit jinou cívku..

Chaos na tachometru může mít víc příčin, snímač, vadné budíky, zoxidované tišťák v palubce atd.

Zvýšení otáček s talčítkem okna.. Hmm, tam bude problém v kabeláži atd... Prodejce hledal hejla který toto koupí... Bylo aspoň za levno? (za toto max. 20ka to ještě jestli neni shnilé..). V každém případě vyměň servis, netuší která bije a mění díly naslepo a ty jen platíš...

break

5 letý auto?...mě zaráží, že měnili podtlakový hadičky a podobně.Divím se, že tu není třeba zmínka o svíčkách atd...podle mě zas nějací lojzové v servisu...

asd1

Ne 5 ale 15 ;)

break

v popisu bylo 2013 :)

asd1

Překlep dost jasný ;)

mmmm
hodnocení

Ano už jsem se omluvila za dost hrubý překlep, rv 2003 :-D

mmmm
hodnocení

No původně mě ho borec prodával za 29tis ale uhnala jsme to na 25.. brala jsem sebou známého co sebou bral diagnostiku a vše v pořádku.. bohužel koroze už se na tom podepisuje.. Dřív to cukalo hlavně když jsem se pohybovala u 2tisíc otáček při zařazení, teď to cuká takřka pořád dokud nepřidám plyn, nejhorší to je když podřadím na dvojku a jedu zhruba těch 20-30km/h to mám pocit že mi to snad zdechne, po vypnutí rádia a zkoušení jet bez světel se mi to zdálo lepší, děsí mě spíš to že když mám zastavené a chci zavřít okna tak tím zvýším otáčky,
myslím že mi tam něco podělaly co se týče skrz oleje, takový problémy co jsou teď před opravou nebyly- asi si myslíme to samé - peníze.. Každopádně mě jako ženskou první napadly svíčky ale to je prý jen maličkost jak mě bylo řečené. Nemůže to být třeba jen slabá baterie? jen hádám.. prd tomu rozumím ale jak vyměňovali snímač rychlosti tak jim z tam valil olej a tudy to zrovna teď kape i když to otřu. asi převodovka? .. co se týče hadiček mě bylo řečené že mi to cukání dělají právě ony a ještě se mi sníží spotřeba, ale ta se bohužel o 2litry zvýšila..
Zítra zkouším nový servis kde na to bohužel jenom mrknou abych vubec veděla jestli s tím můžu ještě chvíli jezdit než budou mít čas na opravdu.

break

Svíčky nejsou maličkost a na Fordech nesprávný svíčky dovedou nadělat kupu problémů, stejně tak i baterka...těžko soudit, zajel bych do jinýho servisu.Nejlíp někam, kde se věnujou Fordům, nemyslím autorizák, ale slušnej servis, kde se Vám hned nevysmějou za to, že máte Forda a jste ženská...

Těch závad tam může být víc.Co třeba rozvody?Jak a kdy byly dělaný, zapalovaní, Lambda, tlaky atd. atd...na netu to nespravíte...

odkud jste?

mmmm
hodnocení

Hlavně se omlouvám za nesprávně zadaný rok výroby, je to 2003 a ne 2013, uklouzl prstík :-D
Jasný že na netu to nespravím, jen jsem se chtěla ujistit, že jsem zvolila špatný servis a potvrdilo se to. Popřípadě jestli někdo měl stejný problém nebo jak to vidíte vy.. Zítra jedu k někomu kdo se přímo na fordy specializuje, tak snad něco vyřešíme. Rozvody nebyly dělané právě vůbec.. Nejvíc mě děsí to jak si servis libuje na tom že jsem ženská a budu tam jezdit jen dávat prachy a pořád s rozbitým autem dojíždět domů.. Přišla jsem celkem s banalitou a odjela s nespočet problémama.. Okres Kroměříž

break

Tak to nepomůžu, to je ode mne dál...neva, rozhodně někoho, kdo tomu rozumí...

Rozvody snad dělaný byly, maj interval 160 000km nebo 10 let...ale tady jsou choulostivý na nastavení.Technikovi sdělte co a jak bylo děláno a kde.Snad Vám pomůžou...

s tím rokem výroby mě to zarazilo:D

mmmm
hodnocení

Kupující uváděl 95tis najetých, a nikdy dělány nové nebyly údajně, je jasné že to je ztočené ale o kolik to já nevím... :D Každopádně pokud byly tak určitě 9 let co auto pán měl je nědělal, možná někdo předtím.. bylo asi 4x v depozitu a nevím proč.. všechno s jedním ale dopídit se k výsledku asi budu muset až u někoho zítra více zkušeného.. No mě taky jak jsem si všimla MALÉ chyby, přece jenom 10 let si ubrat je docela dost. :-D Určitě se ozvu a držte palce, snad už to bude někdo schopný a moc si neprotáhnu peněženku :-D

break

svíčky, olej, rozvody by to teda chtělo určitě...základní věci.Tenhle motor je potkávací a oprava potkana u tohodle auta už nemusí bejt rentabilní vzhledem ke stáří...Nicméně výměna rozvodů je kolikrát levnější než odtah nepojízdnýho a zničenýho auta...

asd1
hodnocení

0x

Snímač rychlosti VSS je zezadu na převodovce, utěsněný je O kroužkem. Pokud to teče tam po výměně snímače tak to chce přetěsnit (nový kroužek). Nejspíš měnili bezvadný snímač...

Cukání - jako první zkus jinou cívku, příp. jde i proměřit (resp. ne všechny chyby jdou změřit). Můžež zkusit cívku vyndat, prohlédnout zalití jestli tam nejsou trhlinky.. Cívku vysušit a projet, pokud se to zlepší tak je to ona.. Pak kabely nebo svíce. Svíce nejlíp origo Ford AYFS22CB (problém sehnat, Ford už je nedodává..) nebo hodně podobné jsou Bosch autodily-cardo.cz/... odtrh nastavit na 1,1 mm Nedávat žádné "lepší"

S cukáním nejezdit - benzín hoří až ve výfuku a můžeš vypálit katalyzátor...

Rozvody by to chtělo, termín je 10 let nebo 160 kkm. Pozor velice snadno jdou nastavit špatně, dát zásadně někomu kdo je umí.. Jsou nutné přípravky - trn na kliku, pravítko na vačky, nový šroub na řemenici kliky a správné utažení. Toto je naprosto zásadní. Pokud je shnilá kastle tak bych se na rozvody asi vykašlal a při potkání neřešil odtah ale rovnou odvoz ekolikvidace (přijedou zdarma a zaplatí)...

doplněno 20.09.18 22:20:

Největší problém bude asi to zvýšení otáček při stahování okna... Tam bude nějaká sviňárna která se bude blbě hledat...

break

závada asi bude na příjmaču servisu...zaráží mě, že tak jednoduchej motor jako tenhle Zetec nějakej servis nedovede spravit...ale dovedu si to představit, dělal jsem v podobným servisu, vydržel jsem 2 měsíce, neměl jsem na to žaludek a na těhle motorech se dělaly rozvody na fixu...Když jsem oponoval, že musí být přípravky, tak prej tomu nerozumím:D

s tou elektrikou bude sranda pokud tam někdo už něco ladil...

mmmm
hodnocení

Ono tam nejde uplně vidět zvrchu a nemám možnost zvedáku, ale po snímači nic neteče, vypadá to opravdu na převodovku.. Nejvíc mě zaráží to že vše bylo v pořádku dokud nezačaly vyměňovat snímač, co ho vydělali začal týct a bylo mě řečený že pár kapek nevadí, ale rozeznám pár kapek od skoro lijáku ... Auto jsem kupovala nedávno jako rychlou náhradu s tím že ho chci aspoň na 5 let takže pokud to finančně nebude náročný asi by mě byla škoda ho dávat pryč, každopádně vrážet do něho víc než je třeba nebudu, koroze na něm jde pomalu vidět, hlavně potřebuju upřímný názor od odborníka zítra jestli opravdu za to stojí do toho auta investovat aby mi ještě chvíli posloužilo.. Za ty svíčky díky, vubec jsem netušila že už je nevyrábí a mám na ně shlídnuto a výměna co nejdříve i kdyby potřeba nebyly, což ale vždycky není nad škodu nové dát, mám totiž pocit že na to za celou dobu snad nikdo nesáhl, celý pod kapotou je to zasraný že tam ani živáčka nebylo vidět ..
K tomu cukání, nejvíce to cuká když mám zařazený jeden nebo druhý kvalt, při vyšší mě to vůbec nedělá..

asd1

Zetec na fixu je totální prasárna.. A hrubá chyba.

mmmm
hodnocení

No právě, pokud tam někdo něco neladil schválně abych jezdila dál a měly prachy takřka za nula práce... Opravdu mě to tak už v tom servise příjde, takový problémy nastaly až po té "opravě"

asd1

Pokud "je vidět koroze" tak to vydrží jednu max. dvě zimy. = nemá smysl investovat. Ten snímač rychlosti je zezadu na převodovce.. Servis nejspíš mantáci a nedal bych jim to ani na reklamaci... Tohle za 25k bylo hodně drahé...

Svíce dej nové, 1. můžou dělat to cukání 2. u hodně jetých se může rozsypat keramika a poškodit píst/ válec/ ventily = vrakáč (nesmysl opravovat). Svíce co tam jsou budou určitě jeté hodně moc ;)

break

já rozvody na fixu nedělám, teče mi voda ze zubu, když to vidím...

svíce jsou základ...když je nějakej neznámej problém s motorem, měřím automaticky i tlaky...2 minuty navíc práce

mmmm
hodnocení

Tak jsem dojela ze servisu.. Nové svíčky nutnost, elektrika v pohodě akorát tam byl nějaký drátek jen nedotáhlý na oko to viděl, diagnostika ukázala pouze snímač který mi měnily ale uplně nakokot a tím jak se měnil se jim tam něco ulomilo a proto mi odtíká olej z převodovky, takže mi to zajistily a v pondělí ráno na opravu a odpoledne hurá domů, jinak vše v pořádku. Finančně žádná hrůza.. snad to chvíli pošlape a do bývalého servisu už ani nevkročím ;)

asd1

Jásej až to nebude cukat ;)

break

to bude snímač v převodovce...první průser je vyndat ten kolík a pak samotný čidlo...už jsem kvůli tomu i převodovku vyndával...ale gratuluju k normálnímu servisu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]