Zdravim na thalii 1.4 8ventil motor k7j 700 bez klimy mi nespina ventilator chladice.Kde v motoru je presne snimac teploty a ktere rele v krytu u autobaterie ovlada vetrak?jsou tam 3 a nevim jak to odskouset.
Zdravím,spínač ventilátoru nehledejte na bloku ale na chladiči,vedou do něho dva dráty. Pokud vytáhne konektor a spojíte ty dva dráty tak se musí roztočit ventilátory. Pokud se roztočí tak je špatný spínač,který je potřeba vyměnit.
Zkontroluj pojistky, protoč vrtulí ručně jestli nekde nedrhnne nebo neni ložisko motorku v haji . Pak teprve začni tím, že na chladiči najdeš termostat, odpoj konektor a propoj jeho kontakty silnějším drátem. Ty čidla teploty vody odcházejí daleko častěji než relátka. Po propojení pinů konvektoru by se měla Sahara roztočit. Francouzi rádi dávají krom pojistek pod volantem ještě další krabičku do motorového prostoru, tak to prohlidni i tam.
tak jsem se vrátil od auta zatím jsem prošel všechny pojistky -ok vrtule jde lehce bez odporu na chladiči termostat nemám asi jste myslel čidlo.Akorát nevím které kontakty můžu bezpečně propojit a hlavně kde je to čidlo.Na bloku je jedno ale tam vede jen jeden drát a z pravé strany je vidět druhé a to nevím jestli není snímač klepání.zkusím se poptat i na foru renault klubu snad se dozvím víc
ale KDE to čidlo je umístěné na chladiči není na motoru je zepředu snímač tlaku oleje,z boku u hlavy čidlo klepání motor ventilátoru má jeden konektor s dvěma dráty které mizí ve svazku a bez měření nebo schéma to nenajdu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.