Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto z dědictví - stále není převedeno

Od: petra1* odpovědí: 11 změna:

dobrý den,

před 2 roky manžel zdědil auto po svém zesnulém otci.Do dnešního dne jej nepřevedl a poviné ručení platí místo svého otce.Auto občas používám,ale mám strach z toho kdyby došlo k nehodě zda by vubec toto pojištění bylo platné?A co víc není to snad trestné?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

Auto je pojištěno a to je hlavní. Každopádně mělo být i zaregistrováno po ukončení dědického řízení na nového nabyvatele.Poplatek za převod se v tomto případě neplatí,ale mohla by se platit pokuta za pozdní registraci.

petra1*
hodnocení

já mám prostě jenom obavu z toho,že kdyby se opravdu něco stalo tak aby ta pojištovna tu pojistku uznala,protože tam jsou ty bonusi za to že zemřelí tchán nikdy neměl autonehodu.Pojištění je tudíš o dost levnější a pojištovna tímto přichází o peníze.

celp*

Dědic zruší původní pojistku a uzavře novou.Auto zaregistruje na sebe a nemusíte mít obavy.Usnesení o dědictví vzít sebou.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

dědic nebude platit vůbec nic, ani ekologickou daň

cyril*

Dotaz se zabývá hlavně pojištěním, máte snad dojem, že "nebude platit vůbec nic" se týká i pojištění?

petra1*
hodnocení

Mě jde hlavně o tu pojistku.Mám strach z toho aby to pojištovna nebrala jako nějaký podvod,když se už dva roky platí pojistka kterou uzavřel zemřelí tchán a zároven se tak využívají jeho bonusi.Přijde mi to stejný jako kdyby měl stavební spoření a mi ho za něj dál platili a pobírali státní podporu.

cyril*

Pro Váš klid na duši by stálo za úvahu navštívit pojišťovnu a domluvit podmínky dalšího trvání smlouvy,případně když se Vám nebude nabídka pojišťovny líbit,tak pojistku zrušit a uzavřít následně novou v jiné pojišťovně. Výběr je poměrně velký a nabídky jsou různé,jen si umět vybrat to co se Vám bude nejvíce líbit.

Co se týče stavebního spoření, tak tam by žádný problém nebyl. Smlouva se dá legálně zdědit i se státním příspěvkem.

nespokojenyurednik

Pojistná smlouva zanikla úmrtím tchána. Ze zákona.Podle dnes platného zákona je povinen auto pojistit vlastník, tím je dle dědičského řízení Váš manžel.Využívání bonusu po zesnulém je skutečně podvod, kdybych byl pojišťovnou já, v případě pojistné události bych pojistné plnění z výše uvedeného důvodu neposkytl...z důvodu zániku pojistné smlouvy úmrtím...Také bych po Vás chtěl uhradit rozdíl v pojistném, a to od doby úmrtí tchána...Myslím že je to zbytečné riskování, podle zákona se na pojišťovně hlásí změny do 15 dnů, na registru vozidel do 10 dnů...2 roky, to je 730 dnů...Ale buďte v klidu, hodně lidí na zákony a termíny kašle...

stirecek*
hodnocení

0x

Jednoduše zajděte na pojiš´tovnu a oni vám vysvětlí vo co go. Nikdo vám hlavu neutrhne, třeba řeknete, že se pojistka platila dál ale autem nikdo nejezdil. Paní vám to přepíše na vás a třeba bude ochotná z toho nic nedělat. Akorát se mi hlavou honí myšlenka, jestli vám pár stovek ročně za to stojí.

martintomandl*
hodnocení

0x

Být Vámi,tak bych to okamžitě řešila a s autem do té doby,než bude přepsané nejezdila.Muj známí měl autonehodu s takto pojištěným autem a ta sranda ho vyšla na 265 000kč.

nepřepsané nevadí, ale nepojištěné vadí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]