Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám felicii 1.6 s klimou chci se zeptat jaká největší baterie (Ah) by se dala do ní strčit?
Můj názor je takový,že by tam mohl být takový akumulátor,který lze do prostoru bezpečně upevnit.Nechat ho jen viset na kabelech znamená nebezpečí,že při havarii,nebo i při prudším brždění, vlítne do motorového prostoru a voláte hasiče.Větší baterie než 40 Ah je zcela zbytečná,protože stejně za jízdy je spotřeba elektřiny zajišťována alternátorem.Baterie slouží pro startování.Mám Feldu Kombi už 8 let(Starší)IJezdím málo a startuje bez problémů. Když použijete baterii 60Ah ,nezaručí to startování,když nebude v pořádku.Kromě toho je až dvakrát dražší.Je tedy výhodnější za čas životnosti koupit 2x tu s nižší kapacitou.Po čtyřech letech máte novou baterku
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.