Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrolka žhavení

Od: riky odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Dnes jsem jel autem Octavia II Facelift 1.6 TDI a při jízdě se mi rozsvítila kontrolka žhavení a začala poblikávat + auto ztrácelo výkon a padaly otáčky, jakoby auto jelo na 3 válce, dovolilo mi to jedst pouze na 1 převodový stupeň, při sešlápnutí plynu a zařazení 2 auto začalo škubat a opět jsem musel dát 1. Je možné, že odešla žhavicí svíčka?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

předpokládám, že tak jako Octavia I nemá kontrolku "check" a je nahrazenou svícením, či blikáním "žhavení"...

Prostě načíst na diagnostikou...

hodnocení

0x

Vadná žhavící svíčka může zapříčinit špatný start motoru zejména za mrazu, ale po nastartování se už svíčky ,,jen vezou´´ neboli jejich funkčnost nemá už žádný vliv na chod motoru.

Zrada bude jinde

riky
hodnocení

Napadlo mě, asi to nemůže být váha vzduchu, tam vlastně taky kolísají otáčky a škube auto

To je pravděpodobnější, než ty žhavíky. Ale v každém případě to chce dát na diagnostiku

mathew
hodnocení

0x

No žhavící svíčka to 100% není a váha vzduchu taky ne, protože by to jelo pořád na všechny válce a i na ostatní převodové stupně, takže jestli to jede na 3 válce a jenom na jedničku tak to to vypadá dost špatně...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kontrolka žhavení

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]