Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chci si koupit ojeté auto. Rozhoduji se mezi Fábii 1,4 a Kia Rio 1,4 71kw. Jaké máte zkušenosti co se týká oprav spotřeby paliva atd. děkuji.
a zase musím požádat o doplnění - máte už konkrétní typ motoru? Nemyslím 1,4...
1,4 MPI (44 kW/60 koní) – 2000–2003
1,4 MPI (50 kW/68 koní) – 1999–2003
1,4 16V (55 kW/75 koní) – 1999
1.4 16V (74 kW/100 koní) – 1999
1,4 16V (59 KW/80 koní) – 2006–2007
Tchýnin nejspolehlivější 50kW měl v prvních 4 letech dvakrát měněnu startovací lištu, jednou měněna hlava, 2x olej ve vodě. Od nového 2002 do dnes najeto 80tis km. Servis byl více než drahý... (už jsem párkrát psal - stahovací systém oken 2x, vysunutá hadička ostřikovačů tahaná v bužírce s elektrikou, a mnoho dalších)
Několik let jsem měl Fabii 1,4 první verzi a byl jsem spokojen. Běžná údržba, výměna jen opotřebených částí ( kotouče, destičky a pod.) A to jsem ji koupil starší. Pak jsem měl 5let Rio (koupené nové), s motorem 1,2 a byl jsem taky spokojen. Pro běžné ježdění dostačující, prodal jsem ho s najetými 40000Km. Nyní mám Hyundai ix20 a můžu říci, že už bych nízké auto nechtěl. Na ten vyšší posez si člověk rychle zvykne. Ač se to nezdá, uvnitř je dost místa i kufr docela dobrý.Oproti Fabii i Riu je větší. Jezdí se s tím dobře. Záruka 5let.
Tu ix 20 dobře znám má ji můj budoucí tchán, máte pravdu, je to přijemné autičko jak interiér tak prostor a jeho variabiilitu, ale podvozkově mi přišlo velice slabé, holt asi daň za vysoké posezení. Je to asi spíš na klidnější jízdu.
K otázce tazatele - Doporučil bych tu fabii, koncernova 1,4 (jestli jedná o 16v) na nějaké fatální poruchy neumírá, spotřeba je rozumná, ale občas se můžou nějaké věci kolem motoru porouchat (lambda, zapalovaci civky nebo egr) Stejně rozhoduje celkový stav vozu. Tak štástnou ruku při výběru a nejlíp někoho vzit sebou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.