Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Ford Focus 2 gen. rv 2005 1.6 tdci 80 kw. Za jízdy mi přestala svítit palubní deska (osvětlení tachometru, otáčkoměru, teploty vody a ukazatel paliva) + osvětlení na panelu topení (rádio hraje a svítí. Stejně tak svítí i ukazatel najetých kilometrů, palubní pc NEMÁM). Zároveň mi nesvítí zadní obrysové světla. Když jsem nechal zapnuté světla, vypnul motor, vyndal klíček a otevřel dveře, tak byla zvuková signalizace rozsvícených světel. Nyní to nesignalizuje. Když při nastartovaném motoru otočím na přepínači světel do polohy 1 (tj. že se mají zapnout obrysové světla) nesvítí ani předek, ani zadek. Při poloze 2 se rozsvítí tlumené světla zadní ne. (kontrolka není signalizována na palubní desce. Jinak všechny kontrolky fungují). Jo stalo se mi, že to zhaslo, a za pár minut se to zase rozsvítilo. Dnes to ale zhaslo a už nenaskočilo. Na forum jsem četl že by to mohly být pojistky nebo právě přepínač světel. Nemá někdo ještě radu?
To vypadá na ten přepínač.. Pojistka se znova nespojí... Může to být i kabeláž.. Spínačku ověříš proklemováním konektoru, hodí se el schema které piny spojit... Nebo zkusíš jinou..
oo děkuju pane. proklemovanim? co tim myslis? ze mam jednu po druhe vytahnout a mrknou jestli nejsou praskle? jo taky si myslim ale, že to ty pojistky nebudou. kdyz praskne, tak tezko se to zase spoji aby mi to na chvili svitilo. Jeste jsem se dočetl, že by to mohlo delat osvetleni spz (nejaka oxidace a pripadne zkraty)
Ne. Vyndáš přepínač světel, rozpojíš konektor a sepneš přímo piny v konektoru. Pokud se rozsvítí to co má, tak je vadný přepínač. Abys věděl které piny propojit tak potřebuješ schema... Nebo můžeš proměřit přepínač jestli spíná...
Proklemovat pojistku NE - pokud tam je zkrat tak by taky mohlo shořet autí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.