Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propady výkonu

Od: konrad odpovědí: 4 změna:
Dobré dopoledne, mám Lagunu Mk2 po FL 1.9. Měnil jsem EGR ventil, všechno je v pořádku, auto zase jede na plný výkon. Ovšem při jízdě dochází k propadům výkonu, jako bych lehce ťukal na brzdu. Pod plynem, když akceleruji, nebo když dojíždím bez plnyu (z kopce, před obcí), tak jede auto plynule... ale jakmile chci držet nějakou konstantní rychlost, dochází k výše popsanému. Netuším co by to mohlo být. Může netěsnit ten nový EGR? Mohlo by to dělat takový bordel? Před výměnou ventilu to jelo krásně, než odešel.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

0x

Netěsnost ve vzduchovém okruhu. V horším případě odcházející turbo, čerpadlo, vstřiky... Nejlepší bude píchnout to na diagnostiku Renault obvykle závadu celkem přesně napíše(pokud to dělá někdo, kdo má originál sw a umí to)

nikdo*
hodnocení

0x

Něco podobného mi dělal můj Galaxy, 1,9 TDI. Bylo to vadné podtlakové čerpadlo. Po opravě to jede jak má.

konrad
hodnocení

Dobře, je tu nějaký renaulťák, který má potřebný soft a vyzná se? Popř. někoho takového znáte z okolí Hradce Králové? Někdo komu diagnostika řekne co je špatně a dokáže opravit konkrétní závadu? Byl jsem ve dvou servisech... v jednom pán po půl hodině kroucení hlavou a nadávání, že se mu nedaří spojit s ŘJ konstatoval, že to bude "asi" EGR ventil, ale nemůže říct... ve druhém mi pán řekl, že je to na tuty EGR ventil. Ventil je vyměněn, ale kontrolka motoru se po dvou jízdách rozsvítila znovu a auto se chová jak je výše popsáno...
Nechci jet do třetího servisu, kde mi "zkusí" vyměnit další díl proboha :-
Pokud je tu nějaký borec na Renault, rozumnou vzdálenost klidně dojedu. Díky.

konrad
hodnocení

Tak vyřešeno! Problém je v novém EGRu. Je to replika a tak asi nefunguje jak má. Zkusil jsem ho tedy zaslepit a je po cukání. Auto jede zase krásně plynule. Jen mi na displeji svítí kontrolka motoru s hláškou o kontrole emisí, ten syčák prostě pozná že je něco jinak :-D Dá se to nějak přes diagnostiku nastavit v ŘJ? Aby EGR ingnorovala nebo tak něco? Zkrátka aby mi to tam nesvítilo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]