Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Punto 60S - nejde po zimě nastartovat

Od: oldo* odpovědí: 6 změna:

ahojte.prosim Vas potrebujem poradit lebo uz som zufaly..Mam problem nastartovat auto uz 3 den sa mi to nedari.Predtym bez problemov islo nastartovat,ale prisli mrazy asi 5 dni len stalo pred domom a potom sme chceli na nom ist no nechytilo :(.Baterka je uplne nabita,pretaca motor no neste chytit.Viete mi poradit?nemam ziadne velke skusenosti v tomto ale aspon sa pokusim len mechanik ma teraz dovolenku a my ho potrebujeme.Je to Fiat Punto 60S manual 1.2 benzin.dakujem velmi moc za hociaku radu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Oldo příčin proč auto nechce naskočit může býst samozřejmně spousty a není jednoduché takto říct od boku co je příčinou. V prvé řadě je potřeba zjistit jestli je závada v dodávce paliva nebo v zapalování. Proto je nejprve potřeba zjistit,jestli zapalování dává jiskru a jestli tam jde benzín. Po zapnutí klíčku (bez startování) by jste mněl slyšet krátké zabzučení palivového čerpadla (asi 2-3 vteřiny). Zkuste vyndat svíčky a uvidíte jestli jsou vlhké a nebo suché,pokud budou vlhké bude příčina v zapalování. Odzkoušejte zrovna jestli svíčky dávaj jiskru.Bez tohoto se nehneme dál může to být i prkotina. Kolik máte na svíčkách nalítáno?

oldo*
hodnocení

no nalietane je dost okolo 75000mil..mame to auto 2 roky necele a nic sa nedialo az teraz ked prisli tie mrazy.Pochybujem ci vobec boli menene tie sviecky :(..tu sa moc o auta nestaraju domaci(Iri)..

doplněno 30.12.09 14:23:

no prave som to pozeral..otocil som klucikom a to zabzucanie cerpadla bolo jasne pocut no ako som pisal motor sa pretaca aj je tam citit benzin no nenaskoci..Sviecky neviem pozret *bzum* bo su pogumovane a neviem to vytiahnut a je ich tam asi 6 :(..

ar*

No pokud to má nalítáno 75000mil což je tuším 120000km a jsou originál svíčky (coš snad ani není možný tolik by nevydržely) tak v první ředě vymněnit. To gumové nejsou svíčky ,ale kabely k nim je potřba trochu zabrat aby šly vytáhnout (hlavně tahat za to gumové ne přímo za kabel). Potom bude potřeba klíč na svíčky a svíčky vyšroubovat a vymněnit.

matthew*
hodnocení

0x

Podle toho co píšete myslím, že tam praskla nějaká trubička-hadička. asi si bohužel budete muset počkat na mechanika..A nebo ho zkusit dopravit do tepla někam do garáže či jiné "místnosti" kde je aspoň trochu teplo.

hodnocení

0x

bude to palivové čerpadlo,stalo se mi totéž, nové stojí 5000kč

cyril*
hodnocení

0x

Vykašlete se na zaručené rady z internetu a svěřte auto někomu,kdo tomu rozumí. Pokud nikoho takového v blízkosti nemáte,tak klidně zavolejte asistanční službu,kterou poskytuje téměř každá pojišťovna jako součást povinného ručení. Ti ,když Vám auto nebudou moci opravit na místě,tak zcela jistě poradí kvalifikovaně co dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]