Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda Favorit - problém s elektrikou

Od: dreamer odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,dnes ráno po nastartování auta motor běžel normálně,ale nezhasla kontrolka dobíjení,dále nefungoval přední ani zadní stěrač a taky blinkry. Nešel ani otáčkoměr a ukazatel paliva. Světla mi normálně fungovala. Zkusil jsem kousek jet,asi 2 km po polní cestě a ono to začalo samo fungovat. Je to rok výroby 1994 (vstřikování,katalyzátor,řídící jednotka) Nevíte někdo,co se mohlo stát? Nějaké relé,nebo já nevím... Díky za odpověď

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x
To vypadá na obvody typicky spínané při zapnutí zapalování. Zaměřila bych se na relé, které je v pojistkové skříňce a obvykle se označuje jako relé 15. Bude mít buď vakl v patici, nebo opálené kontakty, takže v nejhorším to bude chtít vyměnit, v lepším případě zaviklat s tím, aby se chytl kontakt. Tato závada je zvlášť záludná v tom, že když se motor po několika km odhřeje, zavře se sytič a pak motor chcipne. U vás se pravděpodobně kontakt obnovil dřív, než k tomu došlo.
martinsova

Jeho auto sytič nemá :)

dejavu*
Favorit má automatický sytič, který nemá žádný samostatný ovládací prvek, je napojen na plynový pedál.
cyril*

Ale no tak, dejte pokoj se sytičem. Nebo pokud na tom trváte, tak nám zkuste posat jak takový sytič funguje na motoru se vstřikováním.

dejavu*

No jo, máte pravdu, teď jsem si všimla, že on má Favorita z r. 94 se vstřikováním, já mám z r. 92 a to mělo ještě karburátor, tak sytič v tom případě beru zpět, jeho Favorit ho opravdu už nemá.

martinsova
hodnocení

0x

Může to být studeňák v pojistkové skříňce. Je to všechno na jednu pojistku, a pokud jí někdo neopatrně vyndaval, mohl se také poškodit tištěný spoj na druhé straně desky. Jde to poměrně dobře vyjmout, zkontroluj tištěný spoj, do svorkovnic stříkni Kontaktol.

cyril*

Jak je tedy možné, že auto jelo, když je vše na "jednu" pojistku tedy i zapalování?

martinsova

No jasně, legrace. Dobře víte, jak jsem to s tou "jednou" pojistkou myslel.;)

1jara*
hodnocení

0x

Ano zdřejmmně vlhkost a mráz udělali své,poté co se jízdou zahřály obvody, tak vše opět funguje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]