Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škrábla jsem cizí auto, co teď?

Od: jsemtrouba odpovědí: 8 změna:

Včera k večeru se na mě v zatáčce vyřítilo auto, tak tak jsem to ubrzdila a stihla se uhnout abych zabránila střetu, ale při tom manévru jsem lehce ťukla auto, které bylo zaparkované na druhé straně. Když jsem odjížděla tak jsem škrábanec nezaregistrovala, tak jsem to nechal být, ale dnes jsem projížděla okolo za světla a všimla si oděrky na boku.
Nevím jak postupovat, mám dát do auta lísteček s číslem a čekat až se mi majitel ozve nebo to nahlásit na policii?
Hrozně mě to mrzí, auto co včera vyjelo z protisměru jsem pořádně nezaregistrovala, kamery na parkovišti nejsou a nevím jak to řešit, za rady děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Trouba je ten proti..

Na tohle se hodí kamera která dokáže rozlišit RZ... Když se neozveš tak to bude řešit za své nebo z havarijky.. "líznout bok" bude v řádu tisíců až desítek tisíc...

Pokud to oznámíš policii, tak viník je neznámý a není ani žádný důkaz že tam jiné vozidlo bylo = klidně tě označí jako viníka a osolí za způsobení nehody.. Lísteček za stěračem bude bez pokuty, ale škoda půjde z tvého ručení (přijdeš o bonusy podle smlouvy s pojišťovnou), případně pokud opravu zaplatíš ze svého... Řešení si musíš zvolit sama, ale pozor na "pro dobrotu na žebrotu", snadno můžeš být označená za krávu která neumí jezdit a žádné jiné auto určitě nebylo..

Doplním možnost řešení "ujetí od nehody"... nepříjemná věc.

Běžně to neradím, ale jestli si nejste jista, že jste to poškození opravdu zavinila, je zřejmě možné, že vůz byl už poškozen... Nechte to pak být. Pokud si dnes jste jista, že poškození je od vás - PČR řekne, že jste si měla být jista hned v daný okamžik a tím "nezaregistrováním" jste schválně ujela od nehody z důvodu vlivu návykových látek..., někdy je tedy lepší hrát onoho mrtvého brouka.

asd1

jj, že by to policie ocenila sankcí za ujetí od nehody je taky dost pravděpodobné...

jsemtrouba
hodnocení

0x
To jsem nečekala, že se to může otočit celé proti mně, natož aby mě obvinili z užívání návykových látek..ale řešit to musím, je to nové auto a svědomí by mě nenechalo nechat to plavat. Takže je lepší nechat lísteček a řešit to s majitelem auta nebo rovnou zajít na policii?

Vyřešte to s majitelem auta..

Policii volat nemusíte.

asd1

Policie by vám akorát nadělila ujetí od nehody...

Přesně - kontaktujte majitele tím lístečkem, ale PČR vám bude dělat potíže, přinejmenším budete platit pokutu.

U takového poškození PČR nemusí být, takže i z povinného ručení bude vše ok ...

jsemtrouba
hodnocení

0x
Děkuji Vám za odpovědi, dneska tam dám lístek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]