Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VW Passat koupě

Od: pavel30 odpovědí: 3 změna:

Uvažuji o koupi auta Volkswagen Passat od roku výroby 2005 a novější. Která motorizace se u těchto Passatů doporučuje a u které je naopak lepší se jí vyhnout? Mám pocit, že většina Passatů má dieselový motor, vysvětlí mi někdo, proč o benzínové motorizace u Passata není takový zájem? Osobně bych asi volil benzínový motor, protože v dnešní době se plánují různá omezení pro auta s dieselovým motorem, tudíž majitelé dieselů to asi budou mít komplikovanější. Takže si myslíte, že už asi nemá smysl dnes kupovat dieselový motor? Ojetý Passat s benzínovým motorem se bude asi shánět špatně, protože je jich málo, jak už jsem psal výše. Poradíte mi s výběrem správné motorizace u Passata? Slyšel jsem o tom, že Passat od roku 2005 a novější měl určité technické problémy a kvůli tomu se doporučuje kupovat auto až od určitého roku výroby, ale nevím od kterého. Děkuji za radu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

0x

U VW je to velice jednoduché doporučuji vyhnout se všem motorizacím. Pokud chceš benzín tak zbývá jedině Laguna III 2.0T

matesj
hodnocení

0x
Pokuď trváš na Passatu,tak asi jedině diesel.V benzínu bude cokoliv žrát jako kráva.Xsara 1,4 ve městě 7 a dálka pod 6l/100km...a to je menší vozítko.

tycoon*
hodnocení

0x

Velká část Passatů jezdila ve firmách jako služební vozy. Vzhledem k tehdejší politice VW (nízký příplatek za dieselový motor + drahý a hůře dostupný 98oktanový benzín, který VW tehdy předepisoval pro skoro všechny benzínové motory FSI a TFSI) byla volba dieselového motoru v podstatě jasná.

Ta generace Passatu bohužel dostala hodně špatných a ještě horších motorů. Určitě se vyhni motorům 2.0 TDI PD, některé verze toho motoru byly noční můrou už pro prvního majitele. Když už diesel, tak novější (od roku 2008) 2.0 TDI CR, ale ani je nelze označit za spolehlivé. U benzínových se vyhni 1.8 TSI a 2.0 TSI od roku výroby 2008. Celkem dobrý byl 2.0 TFSI do roku 2007, ale pochybuju, že do něj předchozí majitele tankovali kvalitní benzín, takže jeho dnešní stav je otázkou. Ostatní lze označit za takový slabší průměr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]