Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
v posledních skoro 2 měsících mám problém s Felicií, 1.3 MPi, r. v. 2000
Mám trochu menší problém ohledně otáček a výkonu při rozjezdu auta. Auto stojí přes noc venku. Nastartuju auto a otáčky se drží na někých 1200-1300 otáčkách. Otáčky klesnou postupně na 1000 až 800 až po nějaké kilometrové nebo dvoukilometrové jízdě. Zároveň při rozjezdu a počíteční jízdě přímo cítím, že mi hůře táhne motor, resp. cuká, ale pak se srovná. Pokud auto třeba po 500 metrech zastavím, motor vypnu a znovu nastartuju, otáčky jsou již v normě 800-900 a chod motoru je již normální.
Problém se malinko změnil výměně těsnění na sání/výfuku, kdy sice ranní start se drží na 1.200 otáčkách, ale chod motoru je víceméně normální a během chvíle je již vcelku normální. Pokud chci jet po polední z práce, tak stále cítím jemné škubání a včera, když pršelo a startoval jsem auto, motor strašně cukal a pomohlo až znovunastartování. Poté to bylo již v pořádku.
Během tohoto problému jsem postupně vyměnil vzduchový filtr, snímač otáček, čidlo teploty vody, očistil snímač tlaku vzduchu (dnes už ho vyměšnil za jiný), vyměnil střed a konec výfuku + vyměnil těsnění ve výfuku a těsnění na sání a na 1. dílu výfuku. Také jsem musel vyměnit palivové čerpadlo (původní se zadřelo a nevyvíjelo dostatečný tlak) + palivový filtr a palivové hadičky před vstřikovací lištou. Zkušebně jsem vyměnil i škrtící klapku + řádně seřídil a zapalovací lištu, ale bez rozdílu. Nevím, kde už by mohl být problém. Pouze vím, že mám na liště zapalování uvnitř rezavé pružinky i některé kontakty. V předních levých dveřích, jak je boční čidlo na stropní světlo, vypadnula svorkovnice a nešla nasadit, takže jsem konec musel šmiknout a propojit náhradní konec k čidlu termospojkou. Taky jsem si všimnul, že někdo zbastil jakési propojení k osvětlení kufru, což jsem opravil také termospojkou. Nevím ale, jestli se přímo jedná o jeden svazek, na kterém je palivové čerpadlo a na zadním levém světle kostřící bod.
Vše je jinak pravidelně kontrolováno a servisováno, dle potřeby. Co se týče diagnostiky, žádné hlášení tam nemám.
Kde si myslíte, že bych mohl hledat závadu, případně ji někdo měl? Už přestávám mít možnosti, kde by mohl být problém. :/ Díky za případné tipy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.