Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamčena jak detska pojistka tak protivniknutí

Od: fibi® odpovědí: 13 změna:
Zdravim, poradí někdo jak otevřít zadni pravé dveře u 1.fabie. mel jsem zamcenou pojistku proti vniknuti třeba na přechodu když se stoji na červenou a "chytrý"soused me zamknul i detskou a dvere ted neotevru ani z venku a ani zevnitř! Otevrit nejak planzetou jako zloděj nebo to pujde i jinak?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Planžetou asi těžko, zřejmě nevíš, co to je.

Co najít něco zde, je tam dost povídání, nebaví mě to číst, když se mě to netýká

forum.skodahome.cz/...

hodnocení

No nevím máš pravdu V tomhle zkušenosti určitě nemám Proto se taky ptám...

hodnocení

0x

Měl jsem Fabii, ale že by tam byla nějaká pojistka proti vniknutí zvenku, ani nevím. Dětská pojistka ano, ale při odemčeném autě, šly dveře normálně otevřít z venku. Podle mě to bude nějaká závada mechanizmu. Nyní mám v autě takovou vychytávku, že při aktivované dětské pojistce jdou otevřít dveře zevnitř i u stojícího auta, po dvojitém zatáhnutí za páčku.

hodnocení

Ano jedna pojistka je dětská a ta druhá proti otevreni z venku. A ten magor soused se me do toho hrabal a zamknul obě... Prostě neco půjč...:(((

hodnocení

0x

Pokud se nenajde někdo, kdo to ví jistě, pak ti nezbyde, než při zavřených dveřích sundat alespoň částečně "tapecírunk", sáhnout dovnitř a dveře otevřít přímo unvitř.

doplněno 02.09.18 19:40:

@dabel: No jo, zapomněl jsem. Běžné koncernové řešení, které komplikuje situaci*plac*

U tý fábie je to problém neb chytráci u vw dali pod tapec plech v lepším případě je šroubovanej v horším nejtovanej
Pokud vzadu neni elektrický okno skusil bych se v prúchodce mezi dveřma dostat k drátúm a napojit na 12V

@dabel - pokud okno není elektrický, k čemu tam bude 12V?

Ještě je tam centrální zamykání pomud tam je a neodešel přímo motorek v zámku je šance to po napojení na ty správný dráty otevřít
Taky je možnost že v tý prúchodce najde přelámaný kabely

peter23p*
hodnocení

0x

Pojistka proti otevření dveří na křižovatce se jmenuje automatické zamykání po dosažení určité rychlosti. Ale tohle stím nemá nic společného. Pravděpodobně vám soused ani tu dětskou pojistku neaktivoval ale pouze vám odešel zámek ve dveřích. Zámek zůstane tzv. v safe modu takže nereaguje na vnitřní kliku. Tohle je klasika všech fabii. Zkuste vypnout safe mód a pak dveře odemknout klasicky kličkou zevnitř. Tzn. stáhnout si okno u těch dveří, a poté klíčem v zámku klasicky zamknout a do 3s klíčem zamknout znovu, tím se vypne safe mód červená LED dioda ve dveřích přestane blikat a poté by mělo stačit otevřeným oknem prostrčit ruku a otevřít zevnitř. Pokud se to nepovede na první pokus tak dvojité zamykání opakovat je to o náhodě kdy se zámek umoudří. Pak už nezbejvá než zámek nechat vyměnit protože tohle se bude v nejbližší době opakovat až jednou dveře nepůjdou otevřít ani výše popsaným způsobem a budete řezat tapicírung. Já takhle fungoval asi 1/4 stím že zámek chvíly fungoval a chvíly nefungoval podle počasí až nešel vůbec.

nikdo*
hodnocení

0x

A to ty zadní dveře nereagují ani na DO nebo na odemčení klíčkem?

doplněno 06.09.18 21:32:

To je divný. To elektrický ovládání by mělo fungovat, i přes ty zapnutý pojistky. To opravdu vypadá na nějakou závadu, jak píše někdo výše.

hodnocení

Kdepak nereguji na nic jako by byly mrtvé a ty pojistky pry soused otáčel,pry jen zkousel jak to funguje:(
peter23p*

možná zkoušel a možná tomu pomohl, každopádně to vypadá že zámek byl stejně načatej a tohle ho dorazilo. Takže vyměnit zámek a bude po problému. Buď dát starší z vrakoviště nebo novou čínu, cenově to výjde nastejno. A počítat stím že v brzké době se stane to samé na druhé straně. Já po půl roce měnil i druhej, ale to už sem nesehnal ani na vrakovišti protože je po nich velká scháňka a kupoval tu čínu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]