Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádcové. Hledal jsem tu, ale nenašel - otázku s tématem autorádia v Puntovi, tak jsem si dovolil založit novou
Jak už s první věty vyplynulo, mám Fiat Punto II. a v něm origoš rádio. Vzhledem k tomu, že bych si chtěl dozadu přidat reproduktory, a v budoucnu rádio uplně vyměnit, potřebuji toto vytáhnout. V manuálu jsem se dočetl, že jsou potřeba jakési vytahovací háky, ty sem si zhotovil podle obrázku v manuálu ze svařovacího drátu. Strčil jsem je tam, ale nic, s tím rádiem ani nehnu. Zkoušel sem to i silou, ho prostě čapnout a vyrvat, ale radio se ani nepohne.
Je tu někdo, kdo má též auto a má, nebo měl to samé rádio?
Nechtěl bych s takovouto maličkostí jezdit do servisu
Ale přestávám mít trpělivost
Děkuji za rady,.
Nevim jak je to presne v puntu, ale ve skodovce jsem musel prvne vytahnout plastovou prihradku pod radiem, abych se dostal rukou dozadu za radio a tam jsem povolil matku, kterou to bylo uchycene. Vzadi na radiich byva sroub, (v stredni casti radia) nebo otvor na sroub - ten odsroubovat a pak ty pacicky zatlac a pojede to... snad...
neumim sem uploadnout obrazek ze bych to poslal na obrazku
doplněno 29.12.09 14:17:Tu je ten obrazek:
Tato otázka už je skorem zapomenutá Ale přece jen bych se zeptal jestli opravdu nemá s puntem zkušenost.
Mám už objednaná nové rádio , do konce týdne by mělo dorazit, ale ten starej blaupunkt ne a ne pustit, koukal jsem i pod popelník, zda tam není nějaký šroub, opravdu není. A nijak jinak se k němu nedostanu...
Díky za pomoc.
Blaupunkt používá na vyndání radia takovéto dtráty( viz foto) mají průměr 3mm a pokud nejsou stačí 4 hřebíky o požadovaném průměru a délce asi 6 cm. Na autoradiu najdete 4 otvory kam zasunete dráty a ty odjistí takové pacičky potom rádio jednoduše vysunete a odpojíte el. Mněly by tam být eurokonektory kam potom zapojíte nové rádio a zasunete do otvoru.
Snad jsem to vyvoslil srozumitelně.
Měl jsem vyrobené přímo tyto háky. Stčil jsem je až na doraz, v některých otvorech bylo znát jakoby takové "uvolnění čehosi" ale rádio se ani nehlo. Čet jsem na jinývh diskuzích že jeden uživatel punta měl rádio celé omotané oboustranou lepící páskou, z toho mám celkem strach .
Už sem to zkoušel i hrubou silou, při zasunutí drátu, jesm rádio chytl za kazetový otvor, ale nic drží tzak jak přikovaný. Přece kvuli tomu nebudu rozebírat celou palubovku, a zda se tam vubec nějak jinak dostanu...
Ta pacička je vystouplá a ten hák ji musí zatlačit dolů k tělu uatorádia, takže pozor aby vám nezajela pod tu odjičťovací packu to pak je ještě horší. Musí na ni tlačit z vrchu. Pokud předchozí majitel nezajistil rádio ještě nějakým jiným spůsobem tak musí jít ven. Hák neroztahujte páč by ta packa nemusela být uplně přitlačená . aby se za ty háky autorádio vytáhlo na konci špičky je zoubek ,který se zahákne za výřez na pacce.. Přikládám foto sbad to z toho bude srozumitelné. Pokud ani to nepomůže tak jedině demontáž celé části kolem autorádia. Který ročník (model) Punta máte?
Draty nestaci zasunout. Ty draty po zasuniti roztahnete od sebe a pak primo za ne radio vytahnete. Musi to jit.
Pokud to nepujde, tak pak vam nezbyva, nez skutecne rozebrat stredovy panel palubky, pac to muze byt nekde zasekle, nebo neoriginalne pripevnene.
Jeste pred tim bych byt vami to nechal zkusit vyndat nekoho jineho. Treba je to rukama.
Moc díky peronellovi za odpovědi. Supr, zkusil jsem to s těma hřebíkama jak si psal. Ten svařovací drátek byl asi moc slabej a proto naprd, vrazil sem tam hřebíky, chyt rádio za kazeťák a vyklouzlo jak pecka z olivy
Takže sem doobjednal redukční rámeček a někdy příští týden budu mít v autě novou mňůzik
Díky, a mějte se
dobrý den,
stál jsem před stejným problémem, jak vytáhnou originál autorádio Blaupunkt
řešení bylo jednoduché
při cestě okolo autoservisu jsem požádal technika o jeho vytažení
rychlé, jednoduché a stálo to jen "děkuji"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.