Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žhavení felicie diesel

Od: sth odpovědí: 2 změna:

koukal jsem že je zde spousta odborníků , potřeboval bych poradit se žhavením felicie 1,9 . Začalo mě zlobit žhavení , když by měla žhavíci jednotka začít žhavit , tak začne žhavící relé cvakat a kontrolka v rytmu toho cvakání poblikává. zkoušel jsem proměřit čidlo teploty to se zdá Ok , když obejdu celé žhavení a nažhavím přímo přivedením napětí na žhavicí svíčky (pomocí relé) tak to v pohodě nastartuje ale dokud je auto studené občas problikne kontrolka žhavení . když při tom kdy má automaticky žhavit sepnu to pomocné žhavící relé (mím je zapojené na baterii a přímo na žhavící svíčky) tak se kontrolka žhavení chová korektně a relé drží celou dobu co by mělo žhavit , připadá mě to jako nějaký špatný kontakt v napájení té řídící jednotky, nesetkal jste se s tím už někdo? Bohužel nová řídící jednotka je drhá jako p... na to abych to vyzkoušel vyměnit a zjistil že je to někde ve špatném konektoru. Nebo jestli někdo zná přesné chování té jednotky vím že napřed nažhaví a pak po určitou dobu přižhavuje , ale ještě ovládá ventil EGR , obohacovací ventil volnoběhu , omezovací ventil plné zátěže a palivový ventil přívodu do čerpadla .

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

wrc
hodnocení

0x

včera sme mali rovnaký problém. Vymenili sme relé žhavičov a žhaviče a Felicia je opäť bez problémov ;) Žhaviče stoja 100kč a relé nejakých 500kč.

harryburi
hodnocení

0x

Bohužel jsem se nesetkal s dieselovou felicií, ale u Clia 1.5diesel jsem viděl obdobný problém a byl to opravdu jen špatný kontakt v konektoru. Doporučuji prolézt veškeré kablíky. Ale je možné, že bude problém v té zas...drahé jednotce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]