Zdar. Mam asi 3 mesice opel vectra c 1.8 103kw benzin. Mam otazku. Za studena pocujem od motora divne zvuky. Suchanie chrcanie. Ked sa motor ohreje skoro ho nepocut. Co ma znervoznuje je, ze po zahriati mi frekventuje skace otackomer. Je to asi 2 mm hore dole. Robi to na volnobehu aj pocas jazdy kdyz idem treba 50km/h otacky mam 1900 a na tempomat. Vidim jak chodi hore dole. Menene svicky vsetky filtre starej klinak so sponovakem. Nic se nezmenilo. Klapka s vahu cistena v servisu diagnostika neukazuje nic. Znamej ma starsi vectru prehodil mi budiky z jeho a po 3 dnoch to iste. Nikdy to nedelalo. So sprejem na brzdy frsal kade tade po sani okolo klapky a vahy a zadny naznak zdochnuti ci zvyseni otacek. Po odpojeni vahy nastala riadna zmena v chovani motora. Cize vaha je ok..Co mi ale povidal. Vraj na kluke a vacke su cidla ktore snimaju a vysilaju signal rj motora.Vraj moze byt problem i v rozvodech na kolko diagnostika nic neukazuje. Ze kdyby je vadne cidlo jedno nebo druhe tak problem nastava se startem a diagnostika ho ukaze. No a preto ze rozvody. Bud vytahany ci volny remen co moze robit to suchanie alebo pridrete lozisko vodni pumpy. Pry to tam hapruje a cidla maji rozdilne signali tim padem otackomer poskakuje. A pri to muze byt tak mala odchylka ze chybu nehlasi. Podla vazho uvazeni je to mozne? Ze toto muzu zapricinit rozvody? Cena s jeho praci 280eur proto sa radim. Az ma byt v cajku nejake cidlo za 20 eur. Tak je to pak pekny rozdil. A este cidlo teploty mi menil kamos a bezozmneny. Dekuju Vam. V tomhle sa nevyznam vobec. S pozdravem Ladislav Malacky
Pročti něco z témat na club-opel.com/... . Je to ale v češtině a snad tam něco najdeš. Zkus případně najít nějaký váš slovenský web s obdobným názvem. Ještě tady něco podobného opelclubrenbau.cz/...
laco81
Dekuju. V tyzdni sa chystam mechanikovi udelat rozvody kvuli tomu suchani. Pry to bude delatt vodni pumpa.Pry ale skocene nebudu na kolko by bol problem startovat a dost vysia spotreba co u mna nie je..Taktez mu dam vymenit cidlo kluky. Vraj zanesene ci uz pomaly odchadzajuce moze robit to ze dava zly pomer paliva voci iskre a motor sice jemne ale houpe co nemusi byt nekdy slyset ale u otackomeru se to projevuje. Tak ma napada zda otackomer vychazi z otacek kluky a nebo vacky.Vsude co aj ctu tak vsude jde i problem cidla kluky ale vacky ne. Jak se pak pozna vadne cidlo vacky?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.