Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oboustranná lepicí páska

Od: amper® odpovědí: 7 změna:

Jak sundáváte z lakovaného povrchu karoserie oboustrannou lepicí pásku? Potřebuju sundat ochrannou lištu ze dveří auta, ke všemu jen kousek, abych mohl opravit orezlou hranu dveří. Páska se obvykle oddělí od lišty a zůstane na karoserii, v lepším případě se pěnový nosič lepicích vrstev roztrhne v půlce. Já to dělám tak, že zbytek pásky na karoserii drhnu hadrem namočeným v technickém benzínu, ovšem jde to zatraceně pomalu. Líh nezabírá, aceton nelze použít, hrubou sílu taky ne - hrozí poškození laku.

doplněno 31.08.18 20:03:

Tak hotovo, tedy co se odstraňování pásky týká. Použil jsem S6005, jde to s ním stejně blbě jako s technickým benzínem. Tedy vlastně líp, protože jeho výhoda je opravdu v tom, že se tak rychle neodpařuje. Problém odstraňování oboustranné pásky je v tom, že jakákoliv chemie se blbě dostává k spodní lepicí vrstvě. Takže místo nekonečného žmoulání hadrem nastoupila dřevěná špachtle. Po rozrušení pěnové vrstvy už to šlo dolů celkem dobře.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

V kanceláři na to máme speciální sprej, ale značku vám napíšu, až se tam dostanu.

doplněno 31.08.18 14:36:

gme.cz/...

nikdo*

Jo, tahle věcička funguje. Mohu potvrdit.

break
hodnocení

2x

používá se taková guma do vrtačky...v prodejně specializovaný na barvy by to mohli mít...

hodnocení

To je něco takovýho? uni-max.cz/...

To pod tu lištu nedostanu, přijde mi blbý ji sundávat celou kvůli hraně, mám odlepeno jen cca 10 cm. Ale dobrý vědět, třeba se to bude někdy hodit.

fran56ris*
hodnocení

2x

Mě se osvědčilo ředidlo S 6005.Je mastné na rozdíl od benzínu a neodpařuje se tak rychle.Potom odmastit benzínovým čističem.

hodnocení

Tak syntetiku jsem nezkoušel. Vyzkouším, díky.

hodnocení

0x

Zkuste použít místo technického benzínu olej WD-40, či něco podobného. Možná budete překvapený. Většinou s tím lze krásně odstaňovat např. zbytky lepidla po samolepkách, apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]