Nejste přihlášen/a.
Jak sundáváte z lakovaného povrchu karoserie oboustrannou lepicí pásku? Potřebuju sundat ochrannou lištu ze dveří auta, ke všemu jen kousek, abych mohl opravit orezlou hranu dveří. Páska se obvykle oddělí od lišty a zůstane na karoserii, v lepším případě se pěnový nosič lepicích vrstev roztrhne v půlce. Já to dělám tak, že zbytek pásky na karoserii drhnu hadrem namočeným v technickém benzínu, ovšem jde to zatraceně pomalu. Líh nezabírá, aceton nelze použít, hrubou sílu taky ne - hrozí poškození laku.
Tak hotovo, tedy co se odstraňování pásky týká. Použil jsem S6005, jde to s ním stejně blbě jako s technickým benzínem. Tedy vlastně líp, protože jeho výhoda je opravdu v tom, že se tak rychle neodpařuje. Problém odstraňování oboustranné pásky je v tom, že jakákoliv chemie se blbě dostává k spodní lepicí vrstvě. Takže místo nekonečného žmoulání hadrem nastoupila dřevěná špachtle. Po rozrušení pěnové vrstvy už to šlo dolů celkem dobře.
To je něco takovýho? uni-max.cz/...
To pod tu lištu nedostanu, přijde mi blbý ji sundávat celou kvůli hraně, mám odlepeno jen cca 10 cm. Ale dobrý vědět, třeba se to bude někdy hodit.
Zkuste použít místo technického benzínu olej WD-40, či něco podobného. Možná budete překvapený. Většinou s tím lze krásně odstaňovat např. zbytky lepidla po samolepkách, apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.