Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta z průměrového radaru

Od: dojclander odpovědí: 12 změna:
Zdravím,dnes mi přišla pokuta z radaru, je to pokuta z května... mám 2 auta z toho jedno nové a jedno starší, to staré jsem neřídil, řídil ho mechanik co ho opravoval ale já jsem provozovatel vozidla,na fotce je i vidět že neřídim já, jsou nějaké možnosti jak se pokutě vyhnout?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Domluv se s mechanikem ať ti to dá na ruku a vyřídíš to na provozovatele. Vyjde ho to levněji/ bez bodů než oznámit řidiče...

dojclander
hodnocení

Chce dovést ty papíry ale mám strach že se na to vysere a nezaplatí to..
asd1

Ty papíry jsou pro Tebe, ne pro něj. Pokud by nezaplatil tak do správního půjdeš ty. Jen mu to ukaž a ať ti dá prachy. Nebo ať ti dá do termínu doklad o zaplaceni, když nedá tak oznámíš řidiče (v termínu!)

dojclander
hodnocení

Tak paráda tak to udělám, dnes jsem to vyzvedl takže běží 15 dní

Já musím souhlasit a asd, tak bych to udělali já. Mechanik to určitě zaplatí, páč to je levnější a rychlejší.Ať Vám dá peníze, Vy to zapaltíte.

--------------------------------

Co se stane, když ho nahlásíte a on nic neudělá? Půjdete do správního, a pak klidně můžete dostat sankci, že jste nazajistil, aby s Vaším vozidlem nebyl páchán přestupek. Nebo jste to zajistil?

dojclander
hodnocení

Ano zajistil,dal jsem mu auto nepojízdné

Dojčlandere, nějak jsem to nepochopil.

Vy, jako provozovatel zodpovídáte za to, aby se s vozidlem nepáchaly přestupky.

hodnocení

0x

Ty se jí snadno vyhneš tím, že "naprášíš" skutečného řidiče. Vyhnout se jí úplně, tedy aby neplatil nikdo, půjde asi dost těžko.

doplněno 29.08.18 17:17:

Pokud ho "naprášíš", policie to bude řešit s ním a tebe už to nemusí zajímat. Ledažeby hodnověrně prokázal, že to auto v uvedený den řídit nemohl. Pak si další vývoj netroufnu odhadnout.

dojclander
hodnocení

Jde mi hlavně o to aby to zaplatil,co když se na to vykašle?

Půjde-li pokuta na jeho konto, pak vám může být jedno, jestli ne/zaplatí, ne?

Bohužel provozovateli nemůže být jedno, zdali neuhradí domělý řidič pokutu. Ale to je na dlouhé psaní, podle toho jak se bude vyvíjet případ a kdo co udělá. půjd jen po řidiči.

Určitě to nemůže skončit tak, že vlastník nahlási řidiče, a úřad půjde jen po řidiči. Ten bude klidně dělat mrtvého brouka, nebo sdělí, "to je omyl, já vozidlo neřídil" jako jsme to řešili v jiném případě zde.

cicky
hodnocení

0x

Určitě ano. Např. úmrtím, prohlášením za mrtvého nebo se stát nemajetným bezdomovcem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]