Nejste přihlášen/a.
Zdravím, Mám benzínovou sekačku VeGA 545, zkazil se mi ruční tahací starter, ctěla jsem se zeptat jak náročna je jeho oprava a co se s tím mohlo stát, je to zaseklé a nejde potáhnout. Prosím o radu co s tím. Děkují.
Mohlo se toho seknout vice, muze byt pouze spatne namotany spagat nebo podobny zasek v mechanismu namotavaciho bubnu.
1. vytahnete fajfku ze svicky
2. nadzvednete sekacku na zadni kola a zkuste protocit nuz, zda se toci. Jediny vyznamny odpor musi byt citit od komprese pri prevalovani pistu v motoru, ktery je ale snadno prekonatelny a hlavne mekky.
3. pokud se nuz toci, budete muset sejmout horni kryci dekl, pod kterym je namotana snura starteru a podivat se, z jakeho duvodu to muze byt zaseknute. Kryt bude zrejme drzet pomoci nekolika sroubku.
Fajfku, jako že tohle? google.cz/...
Proč? Komprese bude stejná jako s ní - a s namontovanou zapalovací svíčkou rozhodně není "snadno překonatelná"pro někoho, kdo navíc ani pořádně neví, jak moc ztuha má otáčení vlastně jít. Při otáčení je samozřejmě nutné mít všechno vypnuto, aby se motor nenastartoval přes nůž.
Já osobně bych přeskočil první dva kroky a začal rovnou třetím. Jestli se jenom něco zaseklo pod krytem, bude to vidět.
Sekačka normálně seká, je u ní ještě baterie a startování na klíč, ale občas, když nemám možnost baterku dobít jsem používala šňůru.
Jasný, ale kompresi to neovlivňuje a sám vím, jak "snadno prekonatelny a hlavne mekky" je odpor 160 ccm OHV motoru, když se točí za nůž.
Já bych asi točením nožem nezačínal, to je celý. A když už by na točení došlo, vymontoval bych svíci úplně, potom je to už vážně hračka.
Pasekanka, potom vážně bude nejspíš jenom něco zaseklého pod krytem.
Feka - vůbec nejde o kompresi, ale o zapálení = protočení nože = useklá ruka Proto se na práci kolem nože vždy sundavá fajfka
Mám stejný problém. Nejde tahat za šňůru. Startování jsem sundal a šňůra jde volně, ale jakmile to vrátím na motor jde z tuha. Když vyšroubuju svíčku tak jde opět volně tahat. Co radíte dál zkontrolovat? Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.