Nejste přihlášen/a.
Dobry den, obracim se na Vas pro odbornou radu.V rijnu jsem zakoupil osobni automobil BMW od pana Novaka na ktereho bylo auto odhlasene a prepsal na me plnou moc. Auto 2 mesice stalo a ja nasel kupce, ktery si auto pojistil, ale stale je odhlasene na pana Novaka.Jak dal postupovat na urade atd?
Dekuji preji hezky den
nechápu obsah slovního spojení " a přepsal na mě plnou moc"...Pochopil jsem, že auto prodáváte. Pan Novák je zapsán v mezikolonce velkého TP, ale auto na sebe nepřihlásil a ani přihlašovat nebude...nebudete jej na sebe registrovat ani Vy, ale budete auto dál prodávat...Vy máte s panem Novákem uzavřenou kupní smlouvu, udělejze z ní kopii , klidněšověřenou,. a s člověkem, ketrá´ému auto prodáváte také sepiště kupní smlouvu...touto dvojicí kupních smluv se nový vlastník prokáže na úřadu dle svého tzvalého bydliště a auto na sebe zaregistruje po splnění zákonných podmínek...
mě by naopak prosím zajímalo, co je terminustechnikus : "odhlášené vozidlo na pana Nováka" . . . . kdo je teda teď oficiální vlastník, kdo provozovatel, kdo auto pojistí. Hlavně jestli to není pan NIKDO.
mirku, vlastník je podle kupní smlouvy, již mnohokrát to zde bylo napsáno. Zápis v techničáku nezamená nutně vlastnictví vozidla.
" "odhlášené vozidlo na pana Nováka"" prodáš auto panu Novákovi, dojdeš na evidenci vozidla, necháš do techničáku zapsat : vozidlo odhlášeno na pana Nováka.
Ano může to být pan Nikdo
výborně, takže opět nechápu vůbec nic, protože úplně nahoře se to tom odhlášení píše přesně obráceně než se to nažíte objasnit : pův. majitel byl pan Novák a nyní je vozidlo odhlášeno na p. Nováka. No nic nebudu obtěžovat. Jsem z toho jelen. Přečtu si podobný články na toto téma, abych si udělal jasno.
ale to je ten problém, že dáš poloviční informaci. To že to nechápeš, pramení z neznalosti.
osoba N koupí vozidlo, do techničáku uvedou jeho na první místo jako majitele. Pak osoba N vozidlo prodá, osobě X. osoba N provede odhlášku, polopřevod na na osobu X. Osoba X prodá osobě Z, osoba Z pak dojde na evidenci a dohlásí na sebe vozidlo.
Už je to lepší?
Jeste jednou tedy.Koupil jsem automobil od pana Novaka a ve velkem technickem prukazu bylo na nej auto take odhlaseno.Neodhlasil to na moje jmeno ale stale bylo odhlasene na neho a nebylo pojistene. Ja mel kupni smlouvu a plnou moc k prespani.Auto jsem dale prodal, ale na sebe neprihlasil tudiz bylo stale odhlasene na pana Novaka. Ten dotycny komu jsem to prodal si auto pojistil na sve jmeno ale ve velkem technickem prukazu stale byla odhlaska na pana Novaka od ktereho jsem auto kupoval.Kdyz si ten klucina chtel auto prihlasit tak mu to nedovolili, protoze mel kupni smlouvu se mnou,ale ve velkem technicaku byl stale odhlasen pan Novak, tudiz pry musim na sebe auto nejdriv prihlasit a pak mu ho prodat a nebo musi pry pan novak uzavrit novou kupni smlouvu s tim klucinou co jsem mu auto prodal.Chape to nekdo?
hurá, už je to jasné, musíš mít kupní smlouvy. Mezi Novákem a tebou, mezi tebou a dotyčným, dotyčný s klučinou. Takže klučina vezme kopie všech smluv (nebo si napíše jen mezi tebou a klučinou) a jde na úřad.
Znamena to, ze ten kluk co jsem mu auto prodal vezme kopie kupni smlouvy mezi mnou a panem novakem a kopii mezi mnou a nim a auto pak na neho prihlasi jo?bez plne moci?
Občan na úřadech jedná buď osobně, tedy sám za sebe, nebo si může zvoliz zmocněnce.Zmocněnec se pak prokazuje písemnou plnou mocí.Když jde někdo na úřad jednat osobě, jednat sám za sebe, nepotřebuje k tomu žádnou plnou moc. Pokud ale předpokládáme, že si předchozí vlastník vozidla nesplnil všechny své zákonné povinnosti a ve velkém TP například chybí zápis o oznámení změny vlastníka, pak můžete za něj tento nebo i další úkony provést na základě plné moci, u úřadu, kde má dotyčný trvalé bydliště zmocněnec. Vy ale uvídíte, že je auto odhlášeno na pana Nováka. Jak jinak než kupní smlouvou, nebo klidně desítkou kupních smluv, navazujících na sebe chcete doložit na úřadu vlatnický vztah k autu? Prvním prodejcem musí být člověšk, uveden v odhlášce ve velké,m TP, a posledním kupujícím ten, kdo přijde s dokaldy na úřad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.