Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stáčet brzdové kotouče

Od: vratko odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat z jakého důvodu se stáčí brzdové kotouče?
Mám již obrzděné destičky na výměnu, kotouče podle tabulky ještě vydrží. Je třeba ty kotouče nechat stáčet nebo koupit nové?
Nevím kdy se stáčejí?
Vysvětlíte mi to někdo?
Děkuju

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud jsou kotouče sjeté nerovnoměrně - dosedací plocha desek není rovná, tak se to stáčí do roviny. Protože jinak se ty nové desky vydřou podle tvaru kotouče, nehledě k tomu, že po výměně tudíž deska se dotýká třeba jen částí své plochy

hodnocení

1x
Jo jenze pokud das stocit vyjety kotouc tak tezko se vlezes do minimalni tloustky kotouce

hodnocení

1x

Stáčejí ese, aby byly rovné. Zdali koupit nové, to sdělí jen po přeměření odborník.

Vše je o penězích.

break
hodnocení

0x

když maj velkou hranu, jsou zvlněný nebo zrezlý, ale pořád nejsou na min. tlouštce, tak se nechávají stáčet...Záleží na každým jestli dá starý k soustružníkovi nebo koupí nový...

ale s rozumem.Už jsem viděl třeba na feldě namontovanej kotouč, co měl 7mm tloušťku a přitom minimální je 11mm...lidi jsou kaskadéři...

hodnocení

0x

Pokud mají drážky a ještě dostatečnou tloušťku. Nové destičky musí dosedat celou plochou, aby byla dodržená účinnost. Jinak nové kotouče.

vratko
hodnocení

Dobrý den,
kolik by podle vás odhadem stálo stočení dvou kotoučů u soustružníka? Rozhoduju se jestli je stočit nebo koupit nové.
Děkuju

Běžně u nás v Chebu 300,-Kč za oba. Ale pozor! Už se mi stalo, že se soustružník "netrefil", po montáži brzdy "houpaly" a po pár stovkách km jsem kotouče vyhodil a dával nové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]